論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

myPage

秘密行動
(潜水中)

myYK

在線人數: 1 (會員: 0)

2012-12-22          買腦,但有野想問

其實我係幫人問,佢只係有 1300 HKD,係少左D,但盡量幫下忙,
CPU : AMD Athlon II X4 740 3.2 GHz [FM2,Turbo > 3.7] (都算 OK 掛?我唔太熟 AMD - -)
RAM : Kingston DDR3 1333 4GB (一條定 2x2 ?)
MB : 唔記得,但係 $560,SATA-III x6,唔係全固態,當然支援 FM2,希望可以比下意見

想問下,A55 同 A75 有咩分別?[FM2 MB]

呢D係我頭先去黃金&高登睇番黎,請用價錢角度去睇,唔好係效能方面去睇,
但都兼顧埋效能 - - 唔好同我講單核個D垃圾

2012-12-22 06:02 PM - 1801 查看 - 8 評論
   2012-12-8          識 VB (/.NET) 的進來

start gamebooster.bat Key [Batch]

有沒有人懂怎樣將這條改為 VB.NET 算式?

Shell("gamebooster.bat Key") [Not work with VB.NET]

Key 當一個指令,不要問是甚麼,某些人應該知道是甚麼來的。

答到給 100-300 YK,not enough money T.T

2012-12-8 07:04 PM - 1604 查看 - 1 評論
   2012-10-6          想問兩張顯卡

而家出左 650,係人都知
其實我諗住買
但係睇完呢個 link 之後就
http://forum.gamer.com.tw/C.php?page=1&bsn=60030&snA=273005
660TI 又唔知貴幾多 ......

咁買咩顯卡好 ......
550TI 我好多同學都用緊
基本上可講「打到機」既 ......
呢個放去最後 ......
又唔想太貴 ......
有咩好推介?

喜愛次序
1. 660TI
2. 650
3. 550TI

2012-10-6 08:10 PM - 3337 查看 - 20 評論
   2012-3-9          【比賽】誰是最高壓縮率者

壓縮率簡介:

壓縮率,英文是 Compression Ratio,是文件壓縮後的大小與壓縮前的大小之比,
壓縮率在壓縮方面是一個很重要的數值!因為差百分之一就差得很遠!
在此作出例子,如我的檔案是 100 Mbytes,壓縮率是 20%,
100 MBytes (文件壓縮前的大小) x 20% (壓縮率) = 20 MBytes (文件壓縮後的大小)
壓縮率一般是越小越好、檔案越多越好,但是壓得越小、時間越長。

WinRAR 使用【建立結實壓縮檔】及【壓縮最佳】能使壓縮率提高。
7-ZIP 使用【極致壓縮】、【LZMA2】、【結實】等能使壓縮率提高。

如測試壓縮率,當然檔案也要一樣,所以我會給大家一個檔案。

[table=50%][tr][td]

SendSpace

[/td][td]

[url=http://www.sendspace.com/file/7dmdrm]http://www.sendspace.com/file ...

2012-3-9 07:51 PM - 4167 查看 - 36 評論
   2012-2-5          【圖片】我的唯一一部普通型桌上電腦

不要插我 = =
有人想我發佈我的電腦的分數 = ="
我只是用來看影片、工作用的,所以不需那麼高配置
玩遊戲當然使用手電 (奇怪吧?但已成習慣)
普普通通吧 - -
這電腦是我的男友建議去購買的 (我只出了 1000$ 我沒有錢呢)
GT430 1GB << 我覺得很好 ~
我的 Win7 64Bit Disk 不見了 = =

2012-2-5 12:06 PM - 4555 查看 - 64 評論
贊助網站