論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

myPage

秘密行動
(潜水中)

myYK

在線人數: 0 (會員: 0)

2012-12-22          買腦,但有野想問

其實我係幫人問,佢只係有 1300 HKD,係少左D,但盡量幫下忙,
CPU : AMD Athlon II X4 740 3.2 GHz [FM2,Turbo > 3.7] (都算 OK 掛?我唔太熟 AMD - -)
RAM : Kingston DDR3 1333 4GB (一條定 2x2 ?)
MB : 唔記得,但係 $560,SATA-III x6,唔係全固態,當然支援 FM2,希望可以比下意見

想問下,A55 同 A75 有咩分別?[FM2 MB]

呢D係我頭先去黃金&高登睇番黎,請用價錢角度去睇,唔好係效能方面去睇,
但都兼顧埋效能 - - 唔好同我講單核個D垃圾

2012-12-22 06:02 PM - 1790 查看 - 8 評論
   2012-12-17          其實有沒人覺得 Chrome 都幾食 RAM ?

雖然我一直認為 Chrome 係一個都唔食 RAM 既 Browser
但係我今日一望 Chrome 個工作管理員,WTH ?.?
點解睇影片就食到呀媽都唔認得?
唔怪得睇影片 Chrome 點都係 LAG D ..
FireFox 起碼順過 IE & Chrome
不過 Chrome 內置 Flash Player 咁解

2012-12-17 04:29 PM - 4208 查看 - 42 評論
   2012-12-8          識 VB (/.NET) 的進來

start gamebooster.bat Key [Batch]

有沒有人懂怎樣將這條改為 VB.NET 算式?

Shell("gamebooster.bat Key") [Not work with VB.NET]

Key 當一個指令,不要問是甚麼,某些人應該知道是甚麼來的。

答到給 100-300 YK,not enough money T.T

2012-12-8 07:04 PM - 1594 查看 - 1 評論
   2012-10-19          研究 Counter-Strike 的成果 (會持續更新)

基本上近來已很少玩 Counter-Strike
而是改良及研究 ...... (因為無聊 xD)
我用 Counter-Strike Ultimate Clean Edition 來解說一下吧
雖然是差不多完善的精簡版本之一 (即係唔完整啦,收_)
但係都可以講係我無聊傑作之一 ^^
有咩野都係用佢黎測試 ......

[其實可以叫感想 - - 不過睇埋落去]

鳴謝名單:
andyt0621 (WPS 製作及修改者)
zxcvasd2 (MH V2 製作者)

話說 zxcvasd2 真係神,神到改左之後都幾多 bug ^^
算啦,都改左同埋加左咁多野 ...... 神之修改者
不過唔知點解玩玩下會變成圖中左上角咁樣 (少 bug ?.? 可能係我問題)

andyt0621 唔駛講啦,邊個都知佢屈架啦 .3.

講埋 Counter-Strike Dark MooN,
andy 已經改好插件 for MH V2
同埋支援 BOT 拎 WPS 既武器,
(其他唔講啦,入正題)

1. 做到左上角突破 99 FPS 顯示 (其實好簡單?)
圖較多,自看。

[img]htt ...

2012-10-19 11:26 PM - 2636 查看 - 7 評論
   2012-10-6          想問兩張顯卡

而家出左 650,係人都知
其實我諗住買
但係睇完呢個 link 之後就
http://forum.gamer.com.tw/C.php?page=1&bsn=60030&snA=273005
660TI 又唔知貴幾多 ......

咁買咩顯卡好 ......
550TI 我好多同學都用緊
基本上可講「打到機」既 ......
呢個放去最後 ......
又唔想太貴 ......
有咩好推介?

喜愛次序
1. 660TI
2. 650
3. 550TI

2012-10-6 08:10 PM - 3316 查看 - 20 評論
贊助網站