論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 住屋村大 -- 玩轉勁歌金曲
仁傑
壇主

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主星章  
UID 1
積分 27231
經驗 12110
YK幣 32559
帖子 7216
精華 7
註冊 2006-11-11
用戶註冊天數 6377
用戶失蹤天數 28
來自 香港
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
住屋村大 -- 玩轉勁歌金曲

住屋村大

細個 訓公屋四十座 住o係對面肥婆
成晚鬧我不要亂踢波
我自細就有便秘 急到就快要死
七歲的年紀 鐘意周圍匿
我大嗌 細佬妹要食奶 單車我要o黎踩
邊個夠我勁快?
尋晚阿媽先叫你 咪食野用條利
家裡唔曉得抹地 我夜晚躝街 全無識死
蒲到阿媽都刮你 返屋企怕受人氣
就算打到飛起 阿媽都錫你
鐘意就訓先 我出街有無話唔掂?
無奈阿媽最嚴 怎麼閃? 樓下七仔轉頭見

炎炎夏 住冷巷 共細佬妹走出巷訓尼龍床
對對做筒索 清一色開槓 可惜八筒都仍然未槓
你咬住唔放 成日猛裝
因咩野事會 賭出冷巷?
廿二座多蚊 完全無情地咬過份
明明知到點蚊香訓 照咬到邊有得訓?
我細個最怕上學 令我擔當機鋪的主角
打親無時停 完全代表作
有靚女 你可不可以暫時住隔離
來問你 若你o岩o岩搬o既請留下手機
若唔俾 就o黎睇兩場戲 或者....
我有無話住洋樓? 我似嗌極仲唔走
完全毫無內疚 對你再溝多幾溝 如狼狗~

(阿婆早晨~! 公園裡耍棍)
(耍得興起~! 小心被'扮"親)
好多女過緊o黎 對我有利實在衰到死
讓我陪你 轉頭問你要抄低我手機
殺兩注 Woo~ 遇差佬啤牌好少理
個阿伯賭親都輸 已經好多注
都無叫你去第二度定話落球場好?
打波講論實力 應該都幾好
最快趣到 點知去到人都無
樣確係衰 周身有除
咁臭係無罪 將陣狐味用力吹
各種師奶 最愛去 組織吹水 三四隊
過去吹水 搭咀無罪 講起阿某某幾衰
頭又唔梳 涼又唔沖 望四座乞衣俾細路愚弄
如住皇宮 談話唔懂
通身已經污染佢無面懵
係你至約我出o黎 不如睇戲
你咁驚悶 邊敢懶低你

時常扮晒無貨 要睇戲洗得幾多
仲話要去買爆谷幾籮
陪著你躝街去 洗錢無所謂
點可能用左幾千那麼多
你睇公廁幾殘
就殘就殘在污糟處處有糞便 去水慢
每一個都殘 入去係: "頂!"
那份臭 四處濃烈的痰
又有煨番薯 買隻俾妹豬
望住阿媽投注 佢餐餐都無煮
爸爸望見 就話:"我煮 要食鹹魚"
其實呢排逢望人 就會講起o係邊度話移民
也許一搬搬晒變難民
成日話去未去話去未去話去未去話去未去話去未去未去未去耶
從前功課鐘意抄 自小抄落抄到錯都交
到了作文英語 我要靠我手語
原來都無特赦 大聲講句:"o車"!
成日話跌手機 唔知你
每次去到當鋪見番得你
當埋呢鋪 咁鬼易無 係離奇

通兩晚頂就 不會郁
好想返屋企 我會舒服
D錢每次就快用晒
問老媽子拎過 再出街 係最幸福
如常地探佢 爺爺係有趣
成日話舊陣後生英俊係佢
跟班有數十隊 小心有晚行雷
仲搏命去吹水 無話信咪照吹
我起身見雞啼 就拎桶水o黎
佢一想叫時 成桶倒啦喂
買隻雞幾咁弊 淋完又照啼
唯有即刻湯佢 有無人睇

原來屋村有好多都斯文
叫阿嬸的永遠是阿嬸
原來就係憑住你膽色過人
阿嬸從來未結婚
係卦? 都算係卦? 班師奶唔化
佢地有o野滿面搽
留連茶樓尋腳 求成檯麻雀
完全就似執藥
當年好多女笑我 成晚都公園坐
邊似係拍拖 笑我真折墮
其實我一早清楚 原因我無貨

見球場 有啜嘴 個兩件叫乜水?
叫埋細佬細妹睇佢嘴
嗌熱華田常餐點樣計?
你條盲毛o黎左西米露
話我係流氓 又踢拖又無銀 終日撩人
仲要返學至少 舉世奇人
而我金毛穿耳 街坊睇見成為仇人
家長不嬲放鬆我 家長不嬲放鬆我
游離浪蕩最坎坷 媽媽不會啋我
原來老豆最囉唆
仲算術唔去讀 沒有英語還是我
但欠父母親都幾多 不如認衰仔講句錯

成長這裡十數秋 如今清拆沒挽留
隨時日漸逝去 烙在我心中銘記

最近5次評分記錄
池畔派對   2007-2-25 12:45 PM   經驗  +2   精品文章

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
Raymond!!
普通會員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   大富豪勳章  
UID 1472
積分 3131
經驗 1338
YK幣 23147
帖子 1083
精華 1
註冊 2006-12-14
用戶註冊天數 6344
用戶失蹤天數 5274
來自 H.K屯門
性別 男生
狀態 離線

好好笑呀

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
johnny19931993 (草帽路飛)
高級會員
移民左去加拿大既東涌人

發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   大富豪勳章  
UID 470
積分 2112
經驗 695
YK幣 1352
帖子 495
精華 0
註冊 2006-11-17
用戶註冊天數 6371
用戶失蹤天數 5364
性別 男生
狀態 離線

好笑, 不過好長

酷愛乂風魔
VIP會員

論壇開幕一年紀念星章  
UID 1532
積分 432
經驗 248
YK幣 847
帖子 108
精華 0
註冊 2007-1-5
用戶註冊天數 6322
用戶失蹤天數 5422
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 仁傑 於 2007-1-6 04:52 PM 發表
住屋村大

成晚鬧我不要亂踢波
七歲的年紀 鐘意周圍匿
邊個夠我勁快?
尋晚阿媽先叫你 咪食 ...

睇過好多次喇  不過都好好笑

kukucat (小秋.衰貓子)
VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
註冊 2006-11-20
用戶註冊天數 6368
用戶失蹤天數 1299
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

好野....
好好笑牙.....

DevilHunter
高級會員

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主網友勳章  
UID 27
積分 2118
經驗 631
YK幣 340
帖子 432
精華 1
註冊 2006-11-13
用戶註冊天數 6375
用戶失蹤天數 3004
性別 男生
狀態 離線

勁好笑

candy
普通會員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 1546
積分 7851
經驗 3852
YK幣 9332
帖子 3453
精華 1
註冊 2007-1-12
用戶註冊天數 6314
用戶失蹤天數 4989
性別 女仔
狀態 離線

好好笑ar!!~~~~~~~~~ x100000000000000000000000000000000000000000

~肥諾~ (*~小諾)
VIP會員
心靈受創者

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 330
積分 2727
經驗 901
YK幣 865
帖子 660
精華 4
註冊 2006-11-15
用戶註冊天數 6373
用戶失蹤天數 2969
來自 = .=?
性別 男生
狀態 離線

好好笑~~!!

戀ソ雪
初級會員

UID 19440
積分 2
經驗 2
YK幣 102
帖子 1
精華 0
註冊 2008-11-14
用戶註冊天數 5643
用戶失蹤天數 5643
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 仁傑 於 2007-1-6 04:52 PM 發表。 
住屋村大

成晚鬧我不要亂踢波
七歲的年紀 鐘意周圍匿
邊個夠我勁快?
尋晚阿媽先叫你 咪食 ...

第一行 住o係對面肥婆  改成住對面個(或者ge)肥婆 會唔會好d@@

kwumalex
普通會員

在線王勳章   發帖王勳章   服務勳章   大富豪勳章   論壇週年紀念星章  
UID 11600
積分 4325
經驗 2628
YK幣 6716
帖子 1158
精華 0
註冊 2008-4-27
用戶註冊天數 5844
用戶失蹤天數 2708
性別 男生
狀態 離線

好正呀,好好好好好好~!!!!!!!!!!!!!

`mR.H0 (-Koizora`)
管理員
C'est la vie

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
註冊 2006-11-13
用戶註冊天數 6375
用戶失蹤天數 4069
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 戀ソ雪 於 2008-11-14 02:43 AM 發表。 

第一行 住o係對面肥婆  改成住對面個(或者ge)肥婆 會唔會好d@@

住o係對面肥婆
住對面個(或者ge)肥婆

改左會字唔岩音.