論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 中銀大厦的怪事(超恐怖,冇膽唔好睇)
opop32
初級會員

UID 40831
積分 57
經驗 -8
YK幣 78
帖子 27
精華 0
註冊 2011-2-24
用戶註冊天數 4820
用戶失蹤天數 4369
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
中銀大厦的怪事(超恐怖,冇膽唔好睇)

我幾年前喺中银大厦清潔部做夜間兼職,試過親身經歷過幾件怪事............
第一個:有一晚個阿頭叫我到後樓梯清潔扶手梯同燈箱,(本來平時兩個人做,因冇人返,所以一個人做)條後樓梯係走火通道平時除咗看更巡樓,冇人會行,因為有驚報系統一開門會響警鐘,清潔ヱ人清潔都要報看更,我當晚負責由60樓至42樓機房,開始時沒有什麼異樣,到51樓時聽到上面有腳部聲行緊落嚟,我第一直覺會唔會係看更,嗌上去(你係唔係食蕉),無人應......D腳部聲重行得快D,再嗌無反應,第一時間九秒九向下衝,因唔可以中途開門會響,要到42樓......衝到一半再聽上面,冇腳步聲,呼....但之後腳部聲由下面走上嚟,我唔理由47樓推門而出,響警鐘驚勳看更問我セ事,我問佢哋有冇巡後樓梯,佢地話上次巡樓係3個鐘前..............
第二個:有一晚我要到f2停車場清潔,抹消房喉,突然聽有車由左面去到我嗰面,(因我要搭長梯做要讓開條路比車過)心諗:夜晚都有車,搞錯 我一回頭望..後面セ車都冇.....有一次又係停車場聽到有日本人講野....聽同事講停車場最多人賴嘢(見到嘢因為中銀大厦喺亂葬光...

第三個:有一次我同一個同事到三十幾樓搬D裝修垃圾車落樓,塔貨Led落樓下,落到15樓,佢自己開門(無咁過)我同同事都無出聲,第二次上去....又開 到第三次我同事用粗口駡話咗住佢收工,之後架led突然關門,D燈熄哂,混led...跟住我見到有一個白影已經係個角甩頭到..我地兩個大嗌救命,狂禁警鐘,到有人救我哋時,第一時間話唔做............
我想問有無人喺個到於到怪事呢?

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
Shelley
普通會員

UID 43382
積分 222
經驗 3
YK幣 154
帖子 114
精華 0
註冊 2011-6-29
用戶註冊天數 4695
用戶失蹤天數 4639
性別 女仔
狀態 離線

嘩o個度都好猛喎....
咁恐怖!真係嚇都嚇死

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
甜蜜的傷口
普通會員

UID 42271
積分 127
經驗 -111
YK幣 235
帖子 271
精華 0
註冊 2011-4-17
用戶註冊天數 4768
用戶失蹤天數 4377
性別 女仔
狀態 離線

好恐怕呀.............

囧.........囧
kenny03316 (幹.kenny)
普通會員

UID 43503
積分 280
經驗 14
YK幣 0
帖子 145
精華 0
註冊 2011-7-10
用戶註冊天數 4684
用戶失蹤天數 4607
來自 地球
性別 男生
狀態 離線

好恐怖牙
真係令我笑到gap gap聲

我係ken3003322 ge 細X =.=