論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

如發現任何違規文章,請按文章右下角的 [報告] 按鈕,通知論壇管理人員,為建立美好論壇出一分力。

標題: [1oo%原創口語]五 萬 蚊 要 我 做 你 工 人!?有 冇 咁 抵 丫?(有少少粗口)
kAiwInG
普通會員

UID 42513
積分 414
經驗 7
YK幣 281
帖子 116
精華 0
註冊 2011-4-25
用戶註冊天數 4750
用戶失蹤天數 4240
來自 [媽咪戈肚]XDD
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
係咩=.=
因為我好多靈感丫

招BF:]
招人+fd;;;;;;;
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
jessie72310 (`Ah YinGcyyzwyavaˇ)
普通會員
`★尐瑩籽v33v;;))ˇ

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 27912
積分 2139
經驗 390
YK幣 1295
帖子 899
精華 0
註冊 2009-6-17
用戶註冊天數 5427
用戶失蹤天數 4357
來自 `★海綿寶寶ˇ
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2011-8-3 10:29 PM  資料 文集 短消息  super_star_miki1998@yahoo.com.hk
回覆 #14 kAiwInG 的帖子

cM=]
期待更多.

`好知己TPK;;))+YLK;;))
FB:海綿瑩囝/Ah Cyyzwyava.
兩個FB都歡迎自加;;))`
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
kAiwInG
普通會員

UID 42513
積分 414
經驗 7
YK幣 281
帖子 116
精華 0
用戶註冊天數 4750
用戶失蹤天數 4240
性別 女仔
狀態 離線

[4]

放左學之後
冰:唉~(細細聲)
舞:做咩唉聲嘆氣丫?
冰:嘩!@@你咁都聽到!?哦~冇既,因為呢排真係好煩丫!
舞:我都覺得
突然前面有個人阻住我地條路,原來係......
冰:物係你丫!?
x:係丫!
舞:喂!咪阻住我地條路啦
冰:咪係!
x:舞,你過黎我有野同你講
冰:舞!唔好過去姐
舞:唔洗驚啦,佢點搞到搞唔我既
冰:嗯........
舞過左去
x:...........................
舞:哦哦哦!原來你係想.......
x:噓~細聲D丫!
舞:0h!s0r!
佢地講完之後,舞行返過黎話
舞:我趕住返屋企丫!我先走啦,閉閉,丫夏,你送冰返去先啦
夏:嗯~好啦,閉閉
冰:喂喂!
之後我啤住佢
夏:又唔好咁樣望住我
冰:本小姐咁望你已經好好啦
夏:係係=.="我送你返屋企先啦
冰:唔得!
夏:唔緊要啦
冰:唉!是旦啦!

去到我企留下
冰:你唔洗送我啦
夏:送埋啦
冰:唉~~是旦啦

上到我屋企
夏:嘩!你屋佐咁細既?
冰:咁細唔入丫!
夏:又唔好,飲杯茶都好既
冰:是旦
夏:你咩都是旦架=,=
冰:我鍾意丫!
夏:好好好!

入到我屋企
夏:冰!
冰:咩料丫!
夏:你做我工人,每個月比五萬蚊比你
冰:下!?有冇咁正丫!
夏:有!
冰:既然係咁
冰心諗:有咁正既野,我點可以唔做呢?1定做
夏:做定唔做丫?
冰:我做!
夏:咁好啦^^簽左份合約先啦
冰:嗱,簽完啦
夏:嗯嗯^^乖啦
冰:幾時返工丫?
夏:由聽日開始返工
冰:哦!

-----待-----

千草乂 (wingyan)
高級會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 36181
積分 2150
經驗 618
YK幣 2503
帖子 1156
精華 0
註冊 2010-8-30
用戶註冊天數 4988
用戶失蹤天數 3451
性別 女仔
狀態 離線

cmcm~~~
每個月五萬xd`
我都想做~@@

我 看起來很好 不需要依靠 請別來打擾 愛~ 在身邊圍繞 我接收不到 暫時不敢面對心裡 空虛的一角 可不可以可不可以可不可以不勇敢 能不能停止對愛渴望 可不可以痛哭一場風雨過後會看見曙光 This too shall pass 我堅持這希望 雨 淋濕了眼眶 悲傷中要堅強 是考驗 是成長 風 吹散了偽裝 只剩下迷惘 雷電交響 放大了一個人的孤單 終於發現抵抗會更難內心的呼喚不該隱藏 所以擁抱影子 轉身背向陽光 沉淪一分鐘的絕望 卻還堅信 this too shall pass
kAiwInG
普通會員

UID 42513
積分 414
經驗 7
YK幣 281
帖子 116
精華 0
用戶註冊天數 4750
用戶失蹤天數 4240
性別 女仔
狀態 離線

thx~
me 2
我都好想做丫

kAiwInG
普通會員

UID 42513
積分 414
經驗 7
YK幣 281
帖子 116
精華 0
用戶註冊天數 4750
用戶失蹤天數 4240
性別 女仔
狀態 離線

[5]

返到學校
夏:冰!
冰:咩料丫!
夏:對主人點可以咁既呢?你應該話咩事丫,主人!
冰:唔叫!我想噁丫!
夏:你敢唔叫咩?
冰:敢!
夏:五萬.......
冰:停!我叫,主人!
夏:嗯!乖.....
冰:唉~~

放左學
舞:冰,我地1齊放囉
冰:嗯,好丫
夏突然出黎,係我耳邊講
夏:我既小女僕,你想走丫?幫我打掃屋企先啦
冰:嘩!係係係-,-舞,我今日唔陪得你走喎,你走先啦
舞:下......哦.......
舞心諗:冰點會咁聽佢話架呢?

到左夏屋企
冰:嘩,你想做死我丫!
夏:快啦!
冰:係啦!
過左1陣
冰:終於搞掂啦,呼~
夏:嗯~打掃得唔錯唔錯
冰:咁得啦!我走啦!閉
夏:咪走住
冰:又點丫!
夏:你不如搬過黎住啦,順便幫我打掃屋企
冰:睬你都傻-,-
夏:五萬蚊你想冇咩?
冰:得得得!聽日搬過黎
夏:n0!而家搬
冰:點搬丫!咁多野
夏:我搵架車比你
冰:是旦啦
夏:快!
冰:係係係-,-

-----待-----

s40579092
普通會員

UID 44094
積分 176
經驗 52
YK幣 114
帖子 126
精華 0
註冊 2011-8-24
用戶註冊天數 4629
用戶失蹤天數 3662
性別 男生
狀態 離線

男主角有樣野同我幾似bo @.@
花心-.-

Tsoiwingki
初級會員

UID 44008
積分 37
經驗 1
YK幣 103
帖子 1
精華 0
註冊 2011-8-18
用戶註冊天數 4635
用戶失蹤天數 4607
性別 女仔
狀態 離線

post    十卜你

kAiwInG
普通會員

UID 42513
積分 414
經驗 7
YK幣 281
帖子 116
精華 0
用戶註冊天數 4750
用戶失蹤天數 4240
性別 女仔
狀態 離線

[6]

汁完野之後,D貨車1架1架咁走,最後我就當然坐私家車,到夏屋企,夏見到就話
夏:嘩!你洗唔洗搬曬成個屋企出黎丫!
冰:咁我係有好多重要既野丫ma-,-
夏:算啦-,-cat!叫人黎幫佢搬曬D野上房
cat:係!主人
夏:冰!你間房係2樓左手邊第1間房,cat佢會帶你上去
冰:哦!
cat:請黎呢邊^^
到左我間房
冰:嘩!呢戈真係我既房嗎?
cat:係丫!^^
冰:係呢?你叫cat丫可?我叫冰丫^^
cat:hI !冰!你好^^我而家就同你講下你會打掃邊到啦
冰:哦哦!
cat:你每日返到屋企之後第1時間係打掃廁所先啦,之後呢就去打掃主人間房,主人間房係你間房既左手邊第5間,跟住就去打掃好佢既私人泳池,最後就係你沖涼既時候囉,就係咁簡單啦^^
冰:嘩!咁多野既-,-'''
cat:唔算多野架啦,好啦,我都係唔阻住你休息啦,聽日記得早D起身啦^^
冰:係

第2日朝早5點鐘
cat:冰!冰!起身啦
冰:比我訓多陣啦><
cat:要起身啦,幫主人整好D野啦
冰:下!?主人?係喎!
cat:你整好曬D野就同主人返學囉^^
冰:係.......

7點鐘
cat:冰!你去叫主人起身丫
冰:係
到左佢間房
冰:喂!懶豬起身啦,喂!
我望望下望到佢原來佢D皮膚咁令,之後我越黎越想向前望,點知.......
夏:望夠未丫?
冰:未......下!?望,,,,,望....鬼望你丫!>////<起身啦,死懶訓豬
夏:你應該話"主人^^你夠鐘起身囉^^"溫柔D先得架ma
冰:係啦!咁....主人起身未丫?
夏:你拉我起身啦
冰:n0
夏:五萬蚊......
冰:係啦!係啦!我拉啦-,-
點知我發現都我原來未食野,冇力,1拉個陣因為唔夠力比佢拉返轉頭,我地兩個竟然對望,之後呢,夏佢仲想.....嘩!十倍放大丫!(作者:我唔係要叫佢起身架咩?-,-?)
我突然諗返轉頭,之後頂住左佢個咀
冰:做咩丫你!>/////<
夏:冇丫!要你比個morning kiss我炸ma
冰:n0丫,仲唔快D去食野返學啦
夏:嗯

----待----

千草乂 (wingyan)
高級會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 36181
積分 2150
經驗 618
YK幣 2503
帖子 1156
精華 0
註冊 2010-8-30
用戶註冊天數 4988
用戶失蹤天數 3451
性別 女仔
狀態 離線

cmcm~
好睇好睇~^_^

我 看起來很好 不需要依靠 請別來打擾 愛~ 在身邊圍繞 我接收不到 暫時不敢面對心裡 空虛的一角 可不可以可不可以可不可以不勇敢 能不能停止對愛渴望 可不可以痛哭一場風雨過後會看見曙光 This too shall pass 我堅持這希望 雨 淋濕了眼眶 悲傷中要堅強 是考驗 是成長 風 吹散了偽裝 只剩下迷惘 雷電交響 放大了一個人的孤單 終於發現抵抗會更難內心的呼喚不該隱藏 所以擁抱影子 轉身背向陽光 沉淪一分鐘的絕望 卻還堅信 this too shall pass
mokkav3v (m0chA._.)
普通會員

UID 43067
積分 361
經驗 -5
YK幣 7
帖子 30
精華 0
註冊 2011-5-28
用戶註冊天數 4717
用戶失蹤天數 3814
性別 女仔
狀態 離線

cm cm =]]
加油,作多啲