論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 有冇人有睇"狼羊物語"?
~肥諾~ (*~小諾)
VIP會員
心靈受創者

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 330
積分 2727
經驗 901
YK幣 865
帖子 660
精華 4
註冊 2006-11-15
用戶註冊天數 6364
用戶失蹤天數 2961
來自 = .=?
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
有冇人有睇"狼羊物語"?

如題
4月1日TVB播過
我覺得成套戲好感動
初頭都幾好笑的~

有D地方我一邊睇一邊心痛......
1.) 狼同羊一齊跳河 (其實呢個我都大慨估到)   (<- 私奔!?)

2.) 上到雪山後, 羊(呀咩)同經行唔郁, 狼(卡夫)又好肚餓.....
     於是呀咩提議卡夫食左佢, 不過卡夫又唔忍心....
     卡夫: "呀咩唔係食物!!"
     又邊捶肚子邊哭喊"不要叫!不准叫!"
             "可惡!為什麼我要身為狼啊!"
    超感動喔......

3.) 後面狼族追至, 卡夫喃喃說"值得犧牲性命的好朋友嗎"
     之後嚎叫引敵的時候
      天呀......超心痛!
    卡夫你好帥!!!!!

4.) 雖然最後結局有D鳥, 不過都幾感動.....

成套戲我最鐘意卡夫, 唔知點解雖然係狼,
不過卻傻得好可愛~~~
有時又超型!! 又肯為朋友犧牲!!
相反呀咩......我純粹覺得佢可愛而已......

我最唔鐘意既地方就係.....
廣東配音.....
尤其係呀咩(林曉峰)!! 完全唔岩音!!
(日文好聽多了)

話說呢套戲BL味道都幾重下.....
尤其係卡夫半夜出去偷吃  (<-偷吃meat喔)
呀咩為左呢件事同卡夫嘈.....
超有夫妻Feel 的~

附送電影預告~
剪得好好睇~

唔知大家有咩感覺呢?

最近5次評分記錄
仁傑   2011-7-2 12:58 PM   YK幣  +5   讚好

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
我不會喔 (幹.天使)
管理員
我依然在隙間看著這個世界

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29442
積分 34275
經驗 4975
YK幣 16003
帖子 7562
精華 0
註冊 2009-8-20
用戶註冊天數 5355
用戶失蹤天數 845
來自 隙間
性別 男生
狀態 離線

幾年前睇過,咩都唔記得曬

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
~肥諾~ (*~小諾)
VIP會員
心靈受創者

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 330
積分 2727
經驗 901
YK幣 865
帖子 660
精華 4
用戶註冊天數 6364
用戶失蹤天數 2961
來自 = .=?
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 我不會喔 於 2010-4-5 10:13 PM 發表。 
幾年前睇過,咩都唔記得曬

4月1日 有播喔~

我不會喔 (幹.天使)
管理員
我依然在隙間看著這個世界

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29442
積分 34275
經驗 4975
YK幣 16003
帖子 7562
精華 0
註冊 2009-8-20
用戶註冊天數 5355
用戶失蹤天數 845
來自 隙間
性別 男生
狀態 離線

個時我係戲院睇-.-

w1ngYaN!` ( WinG°×欣)
管理員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1653
積分 57711
經驗 17229
YK幣 50889
帖子 25464
精華 2
註冊 2007-2-2
用戶註冊天數 6285
用戶失蹤天數 3848
來自 幽靈地帶〃
性別 女仔
狀態 離線

tvb好耐之前都有播-_-

幾好睇吧= =

CherryL
初級會員

UID 33785
積分 35
經驗 4
YK幣 41
帖子 25
精華 0
註冊 2010-4-3
用戶註冊天數 5129
用戶失蹤天數 5123
性別 女仔
狀態 離線

我系之前美亞電影自選台睇既.. `

系咪呀葛配卡夫, 林曉峰配呀咩 -_-?

呀咩把聲唔系好聽得出邊個配-_-

~肥諾~ (*~小諾)
VIP會員
心靈受創者

UID 330
積分 2727
經驗 901
YK幣 865
帖子 660
精華 4
用戶註冊天數 6364
用戶失蹤天數 2961
來自 = .=?
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 CherryL 於 2010-4-6 09:23 AM 發表。 
我系之前美亞電影自選台睇既.. `

系咪呀葛配卡夫, 林曉峰配呀咩 -_-?

呀咩把聲唔系好聽得出邊個配-_-

正確......
的確廣東配音不好聽..

frankc520
初級會員

UID 32773
積分 26
經驗 -1
YK幣 96
帖子 35
精華 0
註冊 2010-2-6
用戶註冊天數 5185
用戶失蹤天數 4060
性別 男生
狀態 離線

verygood

★回憶.愛x` (♥非你莫屬_yIn♥)
普通會員
`♥皇族♡

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章  
UID 34004
積分 2598
經驗 916
YK幣 1507
帖子 1584
精華 0
註冊 2010-4-10
用戶註冊天數 5122
用戶失蹤天數 3064
來自 ♤你個肚子裡`
性別 女仔
狀態 離線

有睇.....開頭卡夫想食呀咩...但係呀咩就唔知

激龍武王
普通會員

在線王勳章   論壇週年紀念星章  
UID 35613
積分 707
經驗 102
YK幣 36
帖子 150
精華 0
註冊 2010-8-9
用戶註冊天數 5001
用戶失蹤天數 3777
性別 男生
狀態 離線

有睇,好

man72498
普通會員

UID 40564
積分 1302
經驗 59
YK幣 123
帖子 357
精華 0
註冊 2011-2-12
用戶註冊天數 4814
用戶失蹤天數 778
性別 男生
狀態 離線

i saw that

williamyii77
普通會員

論壇週年紀念星章   在線王勳章   發帖王勳章  
UID 37006
積分 1466
經驗 244
YK幣 1729
帖子 857
精華 0
註冊 2010-10-3
用戶註冊天數 4946
用戶失蹤天數 4317
性別 男生
狀態 離線

我有睇到好好睇~~~~~~~~~~~

初級會員

UID 43300
積分 69
經驗 -6
YK幣 106
帖子 101
精華 0
註冊 2011-6-21
用戶註冊天數 4685
用戶失蹤天數 4608
性別 女仔
狀態 離線

有睇好好睇!!!!

POS
普通會員

UID 43378
積分 224
經驗 111
YK幣 429
帖子 229
精華 0
註冊 2011-6-29
用戶註冊天數 4677
用戶失蹤天數 4614
性別 女仔
狀態 離線

"狼羊物語"冇睇哦 ,點樣啊

bryan1534
普通會員

UID 43604
積分 461
經驗 261
YK幣 115
帖子 289
精華 0
註冊 2011-7-19
用戶註冊天數 4657
用戶失蹤天數 4618
性別 男生
狀態 離線

係唔係好似話隻狼同羊做左好朋友