論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: [原創][SD Gundam Online]Gun Tank 資料分析
omg
普通會員

UID 19569
積分 112
經驗 52
YK幣 197
帖子 89
精華 0
註冊 2008-11-16
用戶註冊天數 5646
用戶失蹤天數 5291
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
[原創][SD Gundam Online]Gun Tank 資料分析

前言:

大家好耐冇見∼
由於9月1日我就要番學..
所以就係今日發個最後一個資料分析帖
當係我闊別sdgo的告別作..
今次就為大家介紹狙機最強:太空坦克(Gun Tank)
=================================================
以下就係今日所介紹的機體:太空坦克(Gun Tank)

乜囧.:你好呀..坦克先生

太空坦克:嘿~大家好~~

乜囧.:你可唔可以介紹下自己咁呢~?

太空坦克:好呀~咁耐冇見就比多d野你地睇

旁白:由於太空坦克已經殺死左好多人..所以自護公國就派左佢地的王牌機師---馬沙黎打死佢

馬沙:大家分頭去搵!
其餘二人:係!

之後高達就黎到支援太空坦克..但...

太空坦克:搞錯明明我一個人都搞得掂..好..睇住黎!

太空坦克:我射爆你個高達!

高達:哇!差d死

太空坦克:可惡我再射!

高達:哇!邊個同我有仇- -

太空坦克:算la射極都唔中..就射爆曬果三個先

馬沙部下:哇~我死了

太空坦克:我再射!

最後馬沙連渣都冇

派馬沙出去的卡曼被太空坦克遭到暗算..

卡曼:睇住黎!!

卡曼試圖沖去同太空坦克同歸於盡..但可惜未果
卡曼臨死前想番起佢條女的一番話..

最後都...

但此爆炸令到木馬號失火..
太空坦克為救同伴面捨身相救

但可惜個火太大...最後都被熱熔了

但佢同伴竟然笑佢..

但佢的結果...

最後太空坦克翻生了

乜囧.:坦克先生…係時候要介紹一下你自己…

太空坦克:好la~

===================================================

名稱:太空坦克(Gun Tank)

適應地圖:萬能

步行方法:步行

屬性:2包

六維數字:不詳(攻擊力偏高)

出場作品:機動戰士高達

技能1:

名稱:精密狙擊
效果:狙擊模式下必定會心一擊+武器的再裝填速度上升

技能2:

名稱:裝填上升
效果:武器的再裝填速度上升25%

必殺技:全彈發射型必殺技(中近距離)

武器1:
撞擊
使用距離:近距離
特性:攻擊時較麻煩..起手慢,打敵方1段後倒地。
本人意見:我冇用過- -

武器2:
4連裝噴射飛彈
使用距離:中近距離
特性:4連發,飛彈系武器,全中時攻擊力較強。
本人意見:攻擊力較強,而且命中率都幾高

武器3:
120mm低後坐加農炮
使用距離:遠距離
特性:攻擊力強,容易用瞬狙。
本人意見:呢個武加上兩個技能之後...打左一個人倒地之後佢起番身果陣就可以再打..(即係好快)

===========================================================
使用技巧:
呢部機一定要配合隊友先玩得好...
因為要隊友全部沖上去前線留番自己係home
敵人就會忙住打你隊友而唔理你
你就可以不斷會心佢A_A(有時仲會超會心添~)
如果有部拳機發現你
而去梗你果度諗住殺你的話
你就用2武..佢係拳機就可以屈佢..
因為拳機中曬太坦的2武的話都被了扣左好多血- -
就算死左去
都係扣2分而己..好過用a機- -..a機一命=c機兩命
而且太坦係敵方的話
你都會覺得佢好煩
又扣得多血..
所以太坦係最強的狙機..

配點方面:
我建議
一係加攻..
一係加血
睇你想用邊個..
(最好抽強3果隻..因為加曬攻都仲有少少防-,-強4的話得番好少防囧)

PS:
有人話高渣古特裝型同吉姆狙擊型II比太坦強..
論六圍:
高渣古同吉姆狙擊型II係高過太坦的..

論武器:
雖然太坦的武器係實彈,好多機體都有P.S.裝甲[Seed版的主要機體都有]
但係命中率高,全中的傷害輸出比光束武高..
而且而家重高量產化...
係實彈武的世界..
雖然吉姆狙擊型II的2武係實彈武..
但用的機會唔多..因為佢係後援機體
所以我認為太坦係呢方面比較強

論技能:
大家都有精密..
但吉姆特裝型的精密係被放係技能2..
即係話要比較遲少少先有呢個技..
此外高渣古雖然有埋底力爆發
但3武的裝填速度比太坦慢..
(太坦射兩次=高渣古射1次)[P.S:大約]
所以我都係認為太坦係強d..

不過最後都係睇大家點用
========================================================
評論:
機體外型:★★★☆☆
機體攻擊力:★★★★★
機體防禦力:★★☆☆☆
機體破壞力:★★★☆☆
機體上手度:★★★☆☆
機體武器:★★★★★+★
機體技能:★★★★★+★★
總方面:★★★★☆

意見:
呢部機要係後面支援..
所以用得好的人係唔會比人發現到...
只可惜本人不斷遇到1 d好好的隊友...
佢地不斷幫我死守襄陽城-.-(即係唔沖)
係咁死囧(P.S:我講左好多次佢地都唔聽-.-)
加上本人的電腦幾咁"好"
用唔到瞬狙..
所以用得唔太好- -
======================================================
最後送1 d圖比大家睇~~

太坦的正面

用緊運動的太坦

同上+撞牆

開狙鏡的太坦

出必殺的太坦

同上

玩完的太坦

額外送上一張之前升蓋茨修理的特別圖..

名為:真的被卡的魔蟹

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
燒魚 (♥FunK`)
VIP會員
'`NeRD`♥.

在線王勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   服務勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章  
UID 3952
積分 23646
經驗 9803
YK幣 18203
帖子 15100
精華 1
註冊 2007-8-23
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4138
來自 `ζ燒烤爐<3`
性別 女仔
狀態 離線

我淨係睇哥個故仔

其餘唔知咩

最後就祝各位番學開心d唔好好似我咁

[s][c=4]、ˇ而既然您不懂珍惜 ; 那為何我要傷害自己_●;[/c=#ff99ff][/s]
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
omg
普通會員

UID 19569
積分 112
經驗 52
YK幣 197
帖子 89
精華 0
用戶註冊天數 5646
用戶失蹤天數 5291
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #2 燒魚 的帖子

好笑嗎

番學已經係一件慘事

燒魚 (♥FunK`)
VIP會員
'`NeRD`♥.

在線王勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   服務勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章  
UID 3952
積分 23646
經驗 9803
YK幣 18203
帖子 15100
精華 1
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4138
來自 `ζ燒烤爐<3`
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #3 omg 的帖子

一路睇一路笑

我好想番學囉

[s][c=4]、ˇ而既然您不懂珍惜 ; 那為何我要傷害自己_●;[/c=#ff99ff][/s]
omg
普通會員

UID 19569
積分 112
經驗 52
YK幣 197
帖子 89
精華 0
用戶註冊天數 5646
用戶失蹤天數 5291
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #4 燒魚 的帖子

點解
我反而唔想返學- -...
因為英文好難學-,-

燒魚 (♥FunK`)
VIP會員
'`NeRD`♥.

UID 3952
積分 23646
經驗 9803
YK幣 18203
帖子 15100
精華 1
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4138
來自 `ζ燒烤爐<3`
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #5 omg 的帖子

番學好玩- -

英文唔難-.-數學難- -但係數學個miss好玩得*v*

我愛v3v

XDD (軍火呢……)
VIP會員
駐YK守門口大軍-v-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1485
積分 14393
經驗 3835
YK幣 7324
帖子 4356
精華 2
註冊 2006-12-18
用戶註冊天數 6345
用戶失蹤天數 4481
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 燒魚 於 2009-8-31 02:34 AM 發表。 
番學好玩- -

英文唔難-.-數學難- -但係數學個miss好玩得*v*

我愛v3v

我數學好廢

ECON不努力,肥佬徒傷悲!
燒魚 (♥FunK`)
VIP會員
'`NeRD`♥.

UID 3952
積分 23646
經驗 9803
YK幣 18203
帖子 15100
精華 1
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4138
來自 `ζ燒烤爐<3`
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #7 XDD 的帖子

我唔多信囉好冇- -

-Marco`朗☆
管理員

嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
註冊 2007-10-9
用戶註冊天數 6050
用戶失蹤天數 4037
性別 男生
狀態 離線

太坦好勁

omg
普通會員

UID 19569
積分 112
經驗 52
YK幣 197
帖子 89
精華 0
用戶註冊天數 5646
用戶失蹤天數 5291
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #7 XDD 的帖子

你返屋企訓吧- -

回覆 #9 -Marco`朗☆ 的帖子
對~

零度深水
高級會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 5348
積分 5320
經驗 2200
YK幣 2684
帖子 1672
精華 0
註冊 2007-10-13
用戶註冊天數 6046
用戶失蹤天數 1631
來自 布丁的世界
性別 男生
狀態 離線

你E部野只可玩純狙
一沖就死
2又少又難中
人地一槍精密狙你都死la
過激加點方法
一無隊友阻就會死得好快

hero=h+ero(工口)
pljrew (dimu)
VIP會員

論壇開幕一年紀念星章   大富豪勳章   在線王勳章   壇主朋友勳章   發帖王勳章   服務勳章  
UID 1743
積分 7136
經驗 2158
YK幣 3991
帖子 1801
精華 0
註冊 2007-2-22
用戶註冊天數 6280
用戶失蹤天數 4011
來自 地獄使者
性別 男生
狀態 離線

呢部主要玩常規
仲要在後面
要全部人衝等的
但全衝又一個人
很難去打

steam狀態
新齡 (灣仔知府)
普通會員

UID 14340
積分 16224
經驗 7526
YK幣 42436
帖子 12370
精華 0
註冊 2008-8-3
用戶註冊天數 5751
用戶失蹤天數 5237
來自 ”朋友樂園”
性別 男生
狀態 離線

我用強4....玩親多數贏...

超超超好睇的說!!~~日日狂煲中!!