論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 張敬軒 《酷愛》 改編歌詞:空手道
★幸※運♂昇◆
高級會員

UID 6241
積分 262
經驗 193
YK幣 31
帖子 110
精華 0
註冊 2007-11-10
用戶註冊天數 6009
用戶失蹤天數 5747
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
張敬軒 《酷愛》 改編歌詞:空手道

如若不中用 世界說是笨重 仍樂意孤身施展錯敗無痛
其實用盡力看似平庸 信一天可服眾
從未敢發夢 再說實誰懂 終身堅守我永活論
如何能夠按住裂縫 然而人類又進攻

*全力靠我勇氣哪怕武術性擊倒 功夫要怎麼先好 先算最清高 不知道
少林腳法才踢得高 空出雙手不攻一步
柔道要有變化變了以柔制剛都 變不到節奏卻似一個跳舞
輕功太柔 甚麼高手也未夠量度

人或者好人 你我也是凡人 其實各位都總會有著良心
難道一世人 就當高僧 卻只得只得終身抱憾
普通人 若按捺情感 開心都只變怨恨 總是人 磨大石塊試誰人

Repeat*

空手的到我得過手那就掉下無謂負重別離
人參參不透鑽研道理 學習跆拳合氣截拳亦有限期

Repeat*(Rap)

(Rap:好多人都講話唔好講一套做另一套 
我跟天既國度 冇必要跟人類既俗套
唔同人嘈 唔洗咁煩躁
呢個世界有好多野唔係人話好就真係好
我唔係專登話自己獨到

只係我自己清楚 咩叫好 咩叫唔好
因為我知道 我要做咩我知道
做D咩我都有一個尺度
咩時候讓步咩時候前一步)

Repeat*

(一天亦漸會老 一生走過道路
我 沿途或有跌倒 亦未懼怕堅守腳步
這天漸漸變老 仍然全心緊記在腦)

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
cicilee8899
普通會員

UID 6800
積分 874
經驗 337
YK幣 989
帖子 484
精華 0
註冊 2007-11-29
用戶註冊天數 5991
用戶失蹤天數 5300
性別 女仔
狀態 離線

最近5次評分記錄
-呆`h0!   2008-6-30 09:00 PM   經驗  -2   違規:你發表了無意義的文章!

Q版http://www.unicotees.com/v1/storefront/index.jsp?shopID=3665
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
Eddie999
普通會員

論壇開幕一年紀念星章  
UID 5769
積分 551
經驗 187
YK幣 36
帖子 220
精華 0
註冊 2007-10-25
用戶註冊天數 6026
用戶失蹤天數 4711
性別 男生
狀態 離線

幾好笑..

sHEunGYeE
普通會員

在線王勳章   論壇週年紀念星章  
UID 13163
積分 789
經驗 319
YK幣 1014
帖子 408
精華 0
註冊 2008-7-1
用戶註冊天數 5776
用戶失蹤天數 5118
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2008-7-1 12:55 PM  資料 文集 短消息  224140408 annayee1996517@yahoo.com.hk
都幾好笑...

阿軒
普通會員

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 13026
積分 1686
經驗 442
YK幣 1055
帖子 562
精華 0
註冊 2008-6-26
用戶註冊天數 5780
用戶失蹤天數 4984
性別 男生
狀態 離線

:D

最近5次評分記錄
Kathy668   2008-7-21 04:10 PM   經驗  -1   違規:你發表了無意義的文章!

Kathy668
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章  
UID 12712
積分 2441
經驗 1168
YK幣 3525
帖子 1659
精華 0
註冊 2008-6-16
用戶註冊天數 5791
用戶失蹤天數 4856
來自 愛你既心
性別 女仔
狀態 離線

THX FOR SHARING

[[*〝《誰來愛我 》``×" 小心愛錯ˊ°|||++以免彼此無助〞+還能熱戀誰<]]﹏"|||誰能受得起那麼多°" 為何拿著我消磨 __×°||/|*〞
童話◆中的公主▂可以得到「王子」的愛/\我卻不能︱得到你的愛
奇拿
普通會員

積極發帖獎章   在線王勳章   發帖王勳章   論壇週年紀念星章   服務勳章  
UID 13553
積分 1465
經驗 696
YK幣 1234
帖子 755
精華 0
註冊 2008-7-14
用戶註冊天數 5763
用戶失蹤天數 3525
性別 男生
狀態 離線

笑唔出0 0......

SIU彤~~~ (BB)
普通會員

發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章  
UID 13024
積分 1395
經驗 769
YK幣 1054
帖子 725
精華 0
註冊 2008-6-26
用戶註冊天數 5780
用戶失蹤天數 5011
來自 地球
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 奇拿 於 2008-7-21 02:30 PM 發表。 
笑唔出0 0......

我都系呀.....

思霖alice (~S卓!卓U~)
普通會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章  
UID 10172
積分 5217
經驗 3142
YK幣 6516
帖子 3181
精華 0
註冊 2008-3-13
用戶註冊天數 5885
用戶失蹤天數 3934
來自 水星..水之區域
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2008-7-26 07:54 PM  資料 文集 短消息  708833864 446323412 alice_ccy_3d@yahoo.com.hk
都唔岩KEY-     -

`mR.H0 (-Koizora`)
管理員
C'est la vie

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
註冊 2006-11-13
用戶註冊天數 6372
用戶失蹤天數 4066
來自 無人之境
狀態 離線

有少少吾岩音:]

♂軒♂
普通會員

發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   論壇週年紀念星章  
UID 14797
積分 1140
經驗 604
YK幣 1487
帖子 752
精華 0
註冊 2008-8-13
用戶註冊天數 5733
用戶失蹤天數 5598
來自 單身貴族
性別 男生
狀態 離線

好搞gag@v@"
supportX]]

SIU草莓 (。♀玥兒~↗*)
普通會員

在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章  
UID 14272
積分 890
經驗 394
YK幣 762
帖子 343
精華 0
註冊 2008-8-1
用戶註冊天數 5745
用戶失蹤天數 5228
性別 女仔
狀態 離線

吾係好想你改佢D歌lo

不過刀幾搞笑

niki08
普通會員

UID 17217
積分 138
經驗 49
YK幣 9
帖子 113
精華 0
註冊 2008-9-30
用戶註冊天數 5684
用戶失蹤天數 5005
性別 女仔
狀態 離線

ok la~~~但可以再好d

彩雨*天空
普通會員

UID 16353
積分 185
經驗 32
YK幣 139
帖子 37
精華 0
註冊 2008-9-15
用戶註冊天數 5699
用戶失蹤天數 5655
來自 *幸福的天空*
性別 女仔
狀態 離線

一般般啦`但都支持`?!>v<

★wingyee☆ (★☆影子♀♂)
普通會員

論壇週年紀念星章  
UID 18411
積分 338
經驗 191
YK幣 16
帖子 149
精華 0
註冊 2008-10-24
用戶註冊天數 5660
用戶失蹤天數 5529
來自 香港
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2008-11-16 01:22 PM  資料 文集 短消息  524986833 wingyee2983@yaoo.com.hk
我想間呢首歌!~!~!關空手道咩事?!?!?!??!?!

◇★wing☆◆
小天使大戰小惡魔!~!~!~

自由SAY tsouvr:點解我入唔到MM2