論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 你係cheap精嗎?
秋風 (CHING`)
普通會員
[★]笑,很累 `

發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   大富豪勳章   論壇週年紀念星章  
UID 28648
積分 9817
經驗 1506
YK幣 4330
帖子 3794
精華 1
註冊 2009-7-14
用戶註冊天數 5440
用戶失蹤天數 4153
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
你係cheap精嗎?

你係cheap精嗎?
> 1. 即使見到抽獎遊戲,你都冇乜興趣參與?
> Yes --> 3
> No --> 2
>
> 2. 你想睇VCD / DVD果陣多數係自己買,好少問人借?
> Yes --> 7
> No --> 6
>
> 3. 同屋企人食飯,你鍾意自己煮多過出街?
> Yes --> 4
> No --> 7
>
> 4. 即使超市大特價,你都唔會瘋狂掃貨?
> Yes --> 8
> No --> 11
>
> 5. 即使只見過一次面,你都會記住對方個名?
> Yes --> 9
> No --> 10
>
> 6. 你未試過搭的士趕返屋企睇你鍾意既節目?
> Yes --> 5
> No --> 10
>
> 7. 你最唔鍾意果d將牌子大大個個印係心口既名牌衫?
> Yes --> 11
> No --> 10
>
> 8.你每日洗幾多錢,通常都唔會用紙mark低?
> Yes --> 12
> No --> 11
>
> 9. 你永遠唔會比朋友知羌道你有幾多儲蓄?
> Yes --> 13
> No --> 14
>
> 10. 朋友去買野飲,你必定會搭單叫佢買埋?
> Yes --> 9
> No --> 15
>
> 11. 你唔多鍾意食自助餐?
> Yes --> 12
> No --> 15
>
> 12. 見到有人賣旗,你會主動上前做善事?
> Yes --> 17
> No --> 16 
>  
> 13. 你好重視環保,一本薄會兩面用?
> Yes --> 18
> No --> 19
>
> 14. 有雜誌免費贈閱,你會?多份返屋企諗下送比邊個?
> Yes --> 19
> No --> 20
>
> 15. 你好想自己快d成年,咁就可以申請信用卡?
> Yes --> 14
> No --> 16
>
> 16. 同朋友搭巴士,你必定會先上窗口位?
> Yes --> 20
> No --> 21
>
> 17. 有朋友由外國返黎探你,你會先睇飲食雜誌,諗定去邊度食?
> Yes -->20
> No -->16
>
> 18. 如果有戲飛贈卷,就算詐病告假你都會去睇?
> Yes --> A
> No --> B
>
> 19. 買左件新衫,唔到特別日子你都唔肯著一次?
> Yes --> B
> No --> C
>
> 20. 約朋友去街,你遲到既次數多過你朋友?
> Yes --> C
> No --> D
>
> 21. 借朋友手提黎用,你好少講超過3分鐘?
> Yes --> D
> No --> E
>
>
>
> A --> 100% Cheap
> 你絕對係cheap精,天生孤寒成性;咁都算啦,最差就係孤寒人地唔孤寒自己,專搵人著數。朋友有急事問你借100蚊你都托手爭,但慳慳埋埋幾千蚊買部電話你就捨得。 友情對你黎講唔重要,攬住d錢做人你就最開心。你咁自私,到你有難既時候一定冇人同情你。
>
> B --> 80% Cheap
> cheap係你既代號,雖未成精,但係你洗錢真係慳得有d過份,一張紙巾用幾次至捨得 揼,一件衫著到臭先肯洗,只為慳少少洗衣粉。對自己都係咁,其他人更加唔洗講。朋友問你借錢,你會一味扮窮;朋友生日你就扮失憶,慳返唔返禮物。d錢完全唔肯洗,慳埋都唔知為乜。
>
> C --> 50% Cheap
> 你份人都幾cheap,好孤寒,但唔算好嚴重。朋友冇錢開飯,你一定會請客,但只限於20蚊有限既快餐店。朋友生日,禮物你唔會快錢買,但生日卡一定送。遇到大減價你會掃平貨,但有時會買得過多,搞到失哂預算,諗住可以慳錢,點知得不償失。
>
> D --> 30% Cheap
> 整體黎講你唔算係一個cheap人,唔算孤寒,只要開心,請朋友食飯、唱k你都冇所謂。你為人最大既優點就係對人慷慨,但自己洗錢就好節儉,平日冇乜必要都唔會亂洗錢,名牌貨你都會買,不過永遠特價先買。精打細算最適合形容你。
>
> E --> 0% Cheap
> 你天生豁達,對人慷慨到不得了。朋友生日你會送名貴禮物比佢,請佢食大餐,所以 你好受其他人愛戴。你自己洗錢亦唔會就住就住,想買你就買,食就要食最好既,絕對 唔會刻薄自己。雖然你一d都唔孤寒,但缺點係揮霍過度,每個月都入不敷支。

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
新齡 (灣仔知府)
普通會員

UID 14340
積分 16224
經驗 7526
YK幣 42436
帖子 12370
精華 0
註冊 2008-8-3
用戶註冊天數 5785
用戶失蹤天數 5272
來自 ”朋友樂園”
性別 男生
狀態 離線

> 整體黎講你唔算係一個cheap人,唔算孤寒,只要開心,請朋友食飯、唱k你都冇所謂。你為人最大既優點就係對人慷慨,但自己洗錢就好節儉,平日冇乜必要都唔會亂洗錢,名牌貨你都會買,不過永遠特價先買。精打細算最適合形容你。

超超超好睇的說!!~~日日狂煲中!!
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
chanwaiyeebobo (Cappuccino)
普通會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   服務勳章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章  
UID 26852
積分 3718
經驗 1127
YK幣 5024
帖子 2928
精華 0
註冊 2009-5-21
用戶註冊天數 5494
用戶失蹤天數 4849
性別 女仔
狀態 離線

> B --> 80% Cheap
> cheap係你既代號,雖未成精,但係你洗錢真係慳得有d過份,一張紙巾用幾次至捨得 揼,一件衫著到臭先肯洗,只為慳少少洗衣粉。對自己都係咁,其他人更加唔洗講。朋友問你借錢,你會一味扮窮;朋友生日你就扮失憶,慳返唔返禮物。d錢完全唔肯洗,慳埋都唔知為乜。

jason123 (神秘人)
高級會員

在線王勳章   發帖王勳章   論壇週年紀念星章   大富豪勳章  
UID 20001
積分 3385
經驗 1273
YK幣 1379
帖子 1541
精華 0
註冊 2008-11-25
用戶註冊天數 5671
用戶失蹤天數 3872
來自 來自一個不可想像的世界
性別 男生
狀態 離線

C --> 50% Cheap
> 你份人都幾cheap,好孤寒,但唔算好嚴重。朋友冇錢開飯,你一定會請客,但只限於20蚊有限既快餐店。朋友生日,禮物你唔會快錢買,但生日卡一定送。遇到大減價你會掃平貨,但有時會買得過多,搞到失哂預算,諗住可以慳錢,點知得不償失。

糖娃娃
普通會員

論壇週年紀念星章  
UID 30772
積分 1153
經驗 128
YK幣 283
帖子 500
精華 0
註冊 2009-10-24
用戶註冊天數 5339
用戶失蹤天數 4410
性別 女仔
狀態 離線

小檸 (ジョア& ...)
普通會員
3c`

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   服務勳章   大富豪勳章  
UID 14124
積分 3964
經驗 883
YK幣 3443
帖子 2625
精華 0
註冊 2008-7-29
用戶註冊天數 5791
用戶失蹤天數 4153
性別 女仔
狀態 離線

> E --> 0% Cheap
> 你天生豁達,對人慷慨到不得了。朋友生日你會送名貴禮物比佢,請佢食大餐,所以 你好受其他人愛戴。你自己洗錢亦唔會就住就住,想買你就買,食就要食最好既,絕對 唔會刻薄自己。雖然你一d都唔孤寒,但缺點係揮霍過度,每個月都入不敷支。

啊BeN
版主

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   積極發帖獎章   在線王勳章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29476
積分 24271
經驗 5394
YK幣 9124
帖子 7967
精華 0
註冊 2009-8-21
用戶註冊天數 5403
用戶失蹤天數 545
來自 水瓶座
性別 男生
狀態 離線

> 整體黎講你唔算係一個cheap人,唔算孤寒,只要開心,請朋友食飯、唱k你都冇所謂。你為人最大既優點就係對人慷慨,但自己洗錢就好節儉,平日冇乜必要都唔會亂洗錢,名牌貨你都會買,不過永遠特價先買。精打細算最適合形容你

藍龍 (小朋友)
普通會員
多啦A夢 Fans

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章  
UID 22542
積分 3737
經驗 605
YK幣 1728
帖子 604
精華 0
註冊 2009-2-15
用戶註冊天數 5590
用戶失蹤天數 4484
來自 絕望之境
性別 男生
狀態 離線

D --> 30% Cheap
>

KwaN_RaChEl (嘟嘟<3")
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29415
積分 2160
經驗 490
YK幣 1805
帖子 1711
精華 0
註冊 2009-8-19
用戶註冊天數 5404
用戶失蹤天數 5167
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2009-10-30 08:34 PM  資料 文集 短消息  rachel.martin123@yahoo.com.hk

I l0ve adidas
MINNIE626 (Minnie =])
普通會員

UID 28494
積分 395
經驗 142
YK幣 328
帖子 323
精華 0
註冊 2009-7-8
用戶註冊天數 5447
用戶失蹤天數 5211
來自 HK
性別 女仔
狀態 離線

>

christymeimei (燒賣:D)
普通會員

在線王勳章   發帖王勳章   論壇週年紀念星章   服務勳章  
UID 19799
積分 1735
經驗 534
YK幣 1337
帖子 792
精華 0
註冊 2008-11-22
用戶註冊天數 5675
用戶失蹤天數 4538
性別 女仔
狀態 離線

>

pl0001
普通會員

論壇週年紀念星章  
UID 9293
積分 263
經驗 56
YK幣 708
帖子 153
精華 0
註冊 2008-2-14
用戶註冊天數 5956
用戶失蹤天數 3955
來自 TMCSS
性別 女仔
狀態 離線

>

s0541s0218
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 30751
積分 5129
經驗 1120
YK幣 2013
帖子 1866
精華 0
註冊 2009-10-23
用戶註冊天數 5339
用戶失蹤天數 1958
性別 男生
狀態 離線

乜豬
普通會員

發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   長期在線獎章   積極發帖獎章   論壇週年紀念星章  
UID 15054
積分 3089
經驗 1293
YK幣 6966
帖子 2085
精華 0
註冊 2008-8-21
用戶註冊天數 5768
用戶失蹤天數 5003
性別 男生
狀態 離線

>

●siu_y_an§ (我係膠膠@.@)
高級會員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   服務勳章   長期在線獎章  
UID 3773
積分 20542
經驗 12584
YK幣 18144
帖子 12249
精華 0
註冊 2007-7-22
用戶註冊天數 6163
用戶失蹤天數 5029
來自 ◣傻氏家族◥
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2009-12-19 12:31 PM  資料 文集 短消息  346305268 473829517 kimmi_0305@yahoo.com.hk