YK Forum

標題: 《愛是不保留》牧童笛譜+詞(附上此歌) [打印本頁]

作者: 千島醬o3o    時間: 2011-6-5 03:26 PM     標題: 《愛是不保留》牧童笛譜+詞(附上此歌)

D G G G G G F#G D`
常聽說世界愛沒長 久,
G G G G G C E D
哪裡會有愛無盡頭?
D E B A A F#E D A G
塵俗的愛只在乎曾擁有,
C`B G E F#G A
一刻燦爛便要走!

D G G G G G F#G D`
而我卻確信愛是恆久,
G G G G G C E D
碰到了你已無別求;
D E B A A F#E D A G
無從解釋、不可說明的愛,
C`B G E F#E E`D`
千秋過後仍長存不朽!!

G A B C`D`B A C`B A G
誰人受痛苦被懸掛在木頭?
C`D`E`C`B C`D`G A B A
至高的愛盡見於刺穿的手;
C`  C`B A E`D`C`B D`G
看!血在流反映愛沒保留,
A B C`B A G C`B C`D`D`
持續不死的愛到萬世不休!

G A B C`D`B A C`B A G
惟求奉上生命全歸主所有,
C`D`E`C`B C`D`G A B A
要將一切盡獻於我主的手;
C` C`B A E`D`C`B D`G
我已決定今生再沒所求,
A B C`B A G G A G
惟望得主稱讚已足夠!

我打曬出黎,清楚D!

YouTube:
聽講喺關心妍唱ga首歌
[youtube]YeRLyS9GHc0[/youtube]
作者: 千島醬o3o    時間: 2011-6-5 03:28 PM

可能會唔岩音ga...因為喺我同同學一齊編ga
作者: wwpkhxdo    時間: 2011-7-9 07:46 PM

岩.....very good
作者: innobizoffice    時間: 2011-7-14 05:01 PM

哇塞
作者: kelvin990629    時間: 2011-7-16 03:01 PM

唔該,有吹開笛的人,我有d譜,黎我個 帖睇睇:

http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=66806
作者: POS    時間: 2011-7-23 04:25 PM

太棒了 多謝曬
作者: CANDYNG    時間: 2012-2-23 10:28 PM

thank you.

歡迎光臨 YK Forum (http://eyankit.com/forum/) Powered by Discuz! 5.0.0