YK Forum

標題: 視頻:中美海軍陸戰隊比武 [打印本頁]

作者: 特種偵察士兵    時間: 2008-11-9 04:19 PM     標題: 視頻:中美海軍陸戰隊比武

美國海軍陸戰隊訪問湛江.可以看出中國海軍陸戰隊訓練強度和水平都要高於美國:
http://hk.youtube.com/watch?v=OXtZLz9smuU&feature=related
作者: chiu    時間: 2008-11-10 07:07 PM

d美軍好似冇咩引同中軍玩,當然輸多啦
作者: 夢想幻滅    時間: 2008-11-10 07:11 PM

中國d軍人身手敏捷...........可惜上場打仗唔係講身手 == '
作者: 新齡    時間: 2008-11-10 10:55 PM

QUOTE:
原帖由 夢想幻滅 於 2008-11-10 07:11 PM 發表。
中國d軍人身手敏捷...........可惜上場打仗唔係講身手 == '

講得好!!精句!!~~~

美國少爺兵...跑都係玩玩下個隻..........
作者: XDD    時間: 2008-11-11 11:25 PM

兩面都唔係認真- -
作者: 新齡    時間: 2008-11-12 09:44 PM

QUOTE:
原帖由 XDD 於 2008-11-11 11:25 PM 發表。
兩面都唔係認真- -

根本似做show多過咩........
作者: 特種偵察士兵    時間: 2008-11-12 10:37 PM

外交意義大過軍事意義
作者: 新齡    時間: 2008-11-12 10:41 PM

若21世紀打仗,打既係火箭導彈,兵仔用黎擺....
作者: chiu    時間: 2008-11-14 10:13 PM

都有d用既,但只係好似中國像棋內卒仔一樣.........
作者: 新齡    時間: 2008-11-15 11:26 PM

QUOTE:
原帖由 chiu 於 2008-11-14 10:13 PM 發表。
都有d用既,但只係好似中國像棋內卒仔一樣.........

那過到外國能當車用嗎???    ^_^
作者: chiu    時間: 2008-11-19 06:19 PM

比你有命攻入白宮or五角等重要地區包你威個威猛先生,點止當車仔用
作者: 新齡    時間: 2008-11-19 06:30 PM

QUOTE:
原帖由 chiu 於 2008-11-19 06:19 PM 發表。
比你有命攻入白宮or五角等重要地區包你威個威猛先生,點止當車仔用

這個可能大嗎????

威猛先生咁易做嗎???

我寧願一枝xx彈....成座野ko哂,點都快過攻入去做on車車la.....
作者: chiu    時間: 2008-11-19 07:01 PM

QUOTE:
原帖由 新齡 於 2008-11-19 06:30 PM 發表。 

這個可能大嗎????

威猛先生咁易做嗎???

我寧願一枝xx彈....成座野ko哂,點都快過攻入去做on車車la.....

正常步兵唔係1-2千禁小掛....戰爭時候,大多數都海陸空混戰,佢炸唔哂禁多個,一定有d人鼠到入去

同時佔領同破壞係2回事,你佔領軍事基地等可以用佢地d野(識唔識用係一個問題),
當然人地可以炸自己個地區,但唔好忙記,佢係自己地區,用自己的飛彈破壞自己既野
你個幾百絛命就由卒仔的價錢,換左人地以上禁多樣野,你話威唔威?
作者: 新齡    時間: 2008-11-19 07:19 PM

QUOTE:
原帖由 chiu 於 2008-11-19 07:01 PM 發表。

正常步兵唔係1-2千禁小掛....戰爭時候,大多數都海陸空混戰,佢炸唔哂禁多個,一定有d人鼠到入去

同時佔領同破壞係2回事,你佔領軍事基地等可以用佢地d野(識唔識用係一個問題),
當然人地可以炸自己個地區,但唔 ...

用人海當然冇問題la.........

仲好正tim....

只係要有大量人命既犧牲.....

錢能買人命嗎???
作者: chiu    時間: 2008-11-19 08:10 PM

這就是戰爭......當人多過錢就會玩人海戰,我地國歌意思都係叫我地係彈雨中前進
作者: 新齡    時間: 2008-11-20 06:12 PM

QUOTE:
原帖由 chiu 於 2008-11-19 08:10 PM 發表。
這就是戰爭......當人多過錢就會玩人海戰,我地國歌意思都係叫我地係彈雨中前進

有幾可會人多過錢????

一人2蚊都兩倍la......

國歌le d野.......聽下就算la.....

歡迎光臨 YK Forum (http://eyankit.com/forum/) Powered by Discuz! 5.0.0