論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: {轉}♥男友最讓女友發火的17句說話*
arwg (呀wing`)
普通會員

UID 12198
積分 3802
經驗 1059
YK幣 1381
帖子 1099
精華 0
註冊 2008-5-25
用戶註冊天數 5849
用戶失蹤天數 4048
來自 媽子個肚._.`
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
{轉}♥男友最讓女友發火的17句說話*

男人就是不了解女人,
他們都不喜歡女人想太多。
而女人都是那種想很多的動物,
如果喜歡你,她就會對你身邊的任何事物都很在乎。

愛太多的話,就會想太多。
男朋友身邊如果出現任何異性都會讓女朋友心裡不舒服。

以下係當女友吃醋時,男友最讓女友火大的17句說話:

-她只係我契妹 (契妹又唔係真妹!)

-你同d陌生人吃什麽醋?(你同陌生人都可以咁親密?)

-你無咁煩好無?我以前d女朋友都唔會咁!(你仲掛住你d女朋友?)

-我好攰,聽日先講。 (唔想再嘈係未?好,無再講囖!)

-她中意我,但係我對她無感覺! (咁你就無俾機會她有機可乘啦!)

-雖然我同她出街,但係我心入面都係你。 (咁你個身心都好唔協調wor!身在曹營心在漢,咁我同異性出街個心都諗你好無?)

-無辦法,我就係人緣好!(所以呢?人緣好都要有個限度架!)

-我只不過係同她好傾得來!(咁當初我都同你好傾得來架,之後就一齊咗!咁你同她一齊啦!)

-我點解要同你解釋咁多?(當場傻咗...你講多次?我係你邊個啊?我係你女友來架!)

-做咩?我同她之間有點咩?(我唔知啊,咁你哋成日聯絡做咩?)

-你管掂你自己先啦! (你咬定咗我唔可以無咗你咁話喇wor?)

-係啊,就係你見到咁囖!(咁分手啦!)

-好,隨便你想點就想啦!(你咁系咩意思啊?嫌我煩?)

-她失戀啊,我只不過安慰她咋嘛!(咁關你咩事啊?她無她d姐妹架?她無其他人可以哭訴咩?咁點解一定要搵你啊?)

-你唔好再咁無理取鬧啦! (係啊,我係無理取鬧啊,我都唔想架!!)

-我係中意她, 但係我係愛你架!(所以呢? 你之前都係中意我架, 咁都演變成愛啦!)

-(傾電話ing..)嗯嗯嗯,我都係。嗯,掰掰 (電話入面邊個來架?你係咩啊?)

男生,你們知道嗎?
女生就是打爛砂鍋問到底,還問砂鍋在哪裡。
你不解釋清楚女生是不會安心的,
我們就是會無理取鬧,想東想西。
因為只要愛上了,女生就會開始產生幻想了。
男生如果心裡沒鬼的話,
趕快當時立刻就解釋,
不要猶豫,不要猜想,不要反問女生。

你們會覺得女生這樣很無理取鬧嗎?
對, 這就是女生。

ヾヾ★放下過去`忘掉曾經`擁抱將來`░░
{♥}{♥}對!我花心`但你比我更加花心`!|
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
mnbvcxz
初級會員

UID 16956
積分 79
經驗 42
YK幣 199
帖子 50
精華 0
註冊 2008-9-26
用戶註冊天數 5725
用戶失蹤天數 5632
性別 男生
狀態 離線

哇 = = 裡面有好多都是我在用的
難怪每次說完他都跟我草價

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
`乜Q]' (`Super Junior']])
普通會員

論壇週年紀念星章   服務勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章  
UID 12234
積分 6748
經驗 3867
YK幣 13247
帖子 3771
精華 0
註冊 2008-5-27
用戶註冊天數 5847
用戶失蹤天數 5236
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mnbvcxz 於 2008-12-20 03:01 PM 發表。 
哇 = = 裡面有好多都是我在用的
難怪每次說完他都跟我草價

傻貓
普通會員

UID 19938
積分 480
經驗 205
YK幣 995
帖子 455
精華 0
註冊 2008-11-23
用戶註冊天數 5667
用戶失蹤天數 5621
性別 女仔
狀態 離線

信任....很重要

傻貓的私人觀感~
`乜料 (丷)
普通會員
深;

嘉許勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   長期在線獎章   積極發帖獎章   服務勳章  
UID 19634
積分 10583
經驗 4814
YK幣 2330
帖子 5451
精華 1
註冊 2008-11-17
用戶註冊天數 5673
用戶失蹤天數 4360
來自 Virtual Reality
性別 男生
狀態 離線

有d真係幾無理下- -'
不過要睇番當時情境係點啦..

`  ♥ C0PYR1GHT BY ME ]]
米子
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   大富豪勳章  
UID 19036
積分 4452
經驗 2276
YK幣 5412
帖子 3182
精華 0
註冊 2008-11-6
用戶註冊天數 5684
用戶失蹤天數 3720
性別 女仔
狀態 離線

咁你解釋清楚咪得-_-
信都唔信咁就散得啦

yvon
普通會員

UID 21392
積分 339
經驗 165
YK幣 61
帖子 158
精華 0
註冊 2009-1-7
用戶註冊天數 5623
用戶失蹤天數 5476
性別 女仔
狀態 離線

跟前女友比較是真的很機車=   =

when u can live forever, what do u live for?
`乜鋒.
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 16557
積分 8559
經驗 3518
YK幣 9289
帖子 5316
精華 0
註冊 2008-9-18
用戶註冊天數 5733
用戶失蹤天數 4404
來自 宇宙
性別 男生
狀態 離線

d女仔一向無理取鬧傢姐...

arwg (呀wing`)
普通會員

UID 12198
積分 3802
經驗 1059
YK幣 1381
帖子 1099
精華 0
註冊 2008-5-25
用戶註冊天數 5849
用戶失蹤天數 4048
來自 媽子個肚._.`
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #8 `乜鋒. 的帖子

你唔比機會佢無理取鬧咪得囉"

ヾヾ★放下過去`忘掉曾經`擁抱將來`░░
{♥}{♥}對!我花心`但你比我更加花心`!|
dicky (一生誓愛)
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 30392
積分 4149
經驗 1534
YK幣 179
帖子 2887
精華 0
註冊 2009-10-2
用戶註冊天數 5354
用戶失蹤天數 4669
來自 冰封一角
性別 男生
狀態 離線

回覆 #9 arwg 的帖子

好難嫁bo= =

★無論如何還是祝福你...該做的都做了?也許現在的你..幸福得多了"
采蝶兒 (★~星雙~☆)
普通會員

UID 32167
積分 565
經驗 217
YK幣 325
帖子 317
精華 0
註冊 2010-1-3
用戶註冊天數 5261
用戶失蹤天數 4968
性別 女仔
狀態 離線

-你無咁煩好無?我以前d女朋友都唔會咁!
(不過我5會過問lor,兩人之間要互相信任)

albee_lb
普通會員

UID 30995
積分 509
經驗 236
YK幣 543
帖子 280
精華 0
註冊 2009-11-5
用戶註冊天數 5320
用戶失蹤天數 3991
性別 女仔
狀態 離線

講得好
十卜你!!

hin_lb
初級會員

UID 33627
積分 32
經驗 5
YK幣 72
帖子 4
精華 0
註冊 2010-3-28
用戶註冊天數 5177
用戶失蹤天數 5160
性別 男生
狀態 離線

我從未講過呢d說話...女朋友用黎錫既,唔係用黎當玩具,話要就要,話唔要就唔要既;)