論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 刪短訊起爭執 崔建邦被指毆女友
christymeimei (燒賣:D)
普通會員

在線王勳章   發帖王勳章   論壇週年紀念星章   服務勳章  
UID 19799
積分 1735
經驗 534
YK幣 1337
帖子 792
精華 0
註冊 2008-11-22
用戶註冊天數 5646
用戶失蹤天數 4508
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
刪短訊起爭執 崔建邦被指毆女友

「估唔到佢係咁無人性,打我……」近年極速上位的無線藝員崔建邦,昨疑因感情問題與最新緋聞「靚模」女友鄺敏慧在家發生爭執,鄺報稱提出分手時,崔建邦要求她先把兩人的短訊及親密合照刪除。鄺敏慧拒絕後,被人打頭及叉頸以致頸及手腳紅腫,事後由模特兒公司職員陪同到醫院驗傷及報警,在記者面前哭訴崔無情無義。

女方報警 警方調查 無人被捕

警方發言人證實,於昨晚7時收到一名20歲女子報案,報稱在九龍畢架山龍坪道一單位內被一名男子襲擊,頭及胸部受傷,警方列作襲擊案處理,交深水埗警署刑事偵緝隊接手,暫無人被捕。根據資料,崔建邦居於畢架山花園。

本報昨晚致電崔建邦及無線高層陳志雲    查詢,但至截稿前兩人均未回覆。無線發言人表示,公司至昨深夜仍未能聯絡崔建邦,崔建邦今日原定要錄影《勁歌金曲 》,暫未知會否受事件影響。崔建邦前女友唐詩詠則表示不信崔打人:「佢唔係一個打女人嘅人。」

任職模特兒的鄺敏慧(Elizabete)在港出生,擁有中國和巴西    血統,9歲時舉家移居巴西,在圈內被稱為「中巴妹」。有傳崔建邦為J2節目《打出十人巷》當客席導師時與參選的鄺敏慧相戀,唐詩詠因此與崔建邦分手。

「條頸畀人鍊住,好痛」

昨傍晚約7時,鄺敏慧突出現灣仔律敦治醫院,其間有人主動聯絡傳媒前往採訪。7時45分,鄺敏慧戴著口罩由2男1女陪同步出急症室並接受訪問,率先開腔說:「今日中午喺男朋友屋企,因為感情事畀人襲擊。」她又說:「條頸畀人鍊住,好痛,手腳亦好痛。」記者問:「你指男仔屋企,係唔係崔建邦?」鄺答:「係!」

「估唔到佢係咁無人性」

記者追問下,鄺敏慧說是因分手問題爭執,記者問是誰先提出,鄺遲疑一會未答。在旁的男子即表示,由於要到警署錄口供,要求記者停止訪問。鄺敏慧其後乘坐探員的私家車到灣仔警署錄口供,至昨晚10時40分步出警署,再度被記者包圍。

鄺敏慧說:「今日我喺崔建邦屋企內同佢嗌交,佢要求我delete手機內嘅相同SMS,我唔肯,男方用手打我個頭,我企唔穩跌低,起身後佢再用手鍊住我條頸,想搶我電話,整到我好痛……估唔到佢係咁無人性,打我……」,說時嗚咽低泣。

「之前佢有口的暴力傾向」

鄺敏慧承認自8月與崔建邦一起,當時崔已與唐詩詠分手,至於崔是否經常動粗,鄺則形容對方「之前佢有口的暴力傾向,但咁樣係第一次」。

被問及崔要求刪除的是否情慾照時,鄺說﹕「唔係,只係情侶照……佢一直唔想公開戀情,因為有一定知名度,我又愛佢,故一直唔公開!」鄺的公司職員其後出來擋架,鄺因為忘記在口供紙簽名,稍後再返回警署,未幾即步出跳上的士離開。

http://hk.news.yahoo.com/article/091222/4/fs2n.html

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
阿軒
普通會員

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 13026
積分 1686
經驗 442
YK幣 1055
帖子 562
精華 0
註冊 2008-6-26
用戶註冊天數 5794
用戶失蹤天數 4998
性別 男生
狀態 離線

佢禁衰嫁~估唔到藝人 都會感早

唔知佢係唔係學 側田 同曹格呢~

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
KwaN_RaChEl (嘟嘟<3")
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29415
積分 2160
經驗 490
YK幣 1805
帖子 1711
精華 0
註冊 2009-8-19
用戶註冊天數 5375
用戶失蹤天數 5138
性別 女仔
狀態 離線

發表於 2009-12-24 11:02 AM  資料 文集 短消息  rachel.martin123@yahoo.com.hk
好賤阿佢`
分手咪分手囉,做咩打人姐`\^/?

I l0ve adidas
725 (儀仔)
普通會員

UID 22088
積分 329
經驗 95
YK幣 307
帖子 231
精華 0
註冊 2009-1-31
用戶註冊天數 5575
用戶失蹤天數 4804
來自 HK
性別 女仔
狀態 離線

古5到崔建邦這麼殘忍.....

心情 (太累了)
VIP會員
傻仔酷

發帖王勳章   在線王勳章   大富豪勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇週年紀念星章   服務勳章  
UID 8210
積分 6387
經驗 2944
YK幣 6065
帖子 4072
精華 0
註冊 2008-1-11
用戶註冊天數 5961
用戶失蹤天數 1351
來自 太空
性別 男生
狀態 離線

=口=咁多佢GE新聞GE?

我沒有說謊 我何必說謊
妳懂我的 我對妳從來就不會假裝
妳曾對我許下的諾言...原來可以這麼輕易地打破!
自由SAY 仁傑:歡迎來到 YK Forum :D