論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

myPage

`乜囧.
(狩魔獵人-天授者)

myYK

在線人數: 1 (會員: 0)

2009-8-13 11:53 PM :: 打印 | 推薦 | 評分
[原創][SD Gundam Online]Zeong 資料分析
前言:

大家好耐冇見∼
今次我為大家介紹一部極具爭議性的機體...
佢就係Zeong(自護號)~
=================================================
以下就係今日所介紹的機體:自護號(Zeong)

乜囧.:你好呀..自衛號先生

自護號:我叫自護號唔係自衛號呀

乜囧.:對唔住你可唔可以介紹下自己~?

自護號:等我Show我的勁野比你地睇先

到處飛,自己飛出去~

某機:死自戀狂係度飛?!

關你鬼事

馬沙:呢部機好自戀呀- -..

乜囧.:自護號先生…係時候要介紹一下你自己…

自護號:好la~

====================================================

名稱:自護號(Zeong)

適應地圖:宇宙

步行方法:浮空

屬性:4剪

六維數字:
攻擊力->11
防禦力->11
速度->16
機體HP->10
機動力->10.6
必殺->12

出場作品:機動戰士高達

技能1:

名稱:新人類的覺醒
效果:機體HP40%以下時機動力上升+持續推進時間小幅上升
額外效果:顯示所有敵機位置

技能2:

名稱:機動力上升
效果:機體自身機動力上升

必殺技:全彈發射型必殺技(中近距離)

武器1:
拳擊格鬥
使用距離:近距離
特性:攻速比較慢,打敵方4段後倒地。
本人意見:你心思思想用就搵個殺緊你隊友果個黎打~

武器2:
米加粒子炮
使用距離:中遠距離
特性:兩連發(一個係口部,一個係腰部),攻擊力較強。
本人意見:攻擊力較強,但因口部同腰部的光束不協調,所以已經打失,因此不建議經常用...

武器3:
指部五連裝米加粒子炮
使用距離:遠距離
特性:攻擊力強,而且裝填很快。
本人意見:呢個武係自護所有武器中最強…因為佢最少要打失敵人的1/4血先肯走...

===========================================================
使用技巧:

呢部機…好多人話好廢,但亦都話好勁…
咁其實都係睇機師點用…
我用耐左之後,覺得呢部機係汁雞用~
因為好多人睇少佢,成日見到佢就先打佢…
因此不宜作主攻,宜作援助…
一開場,先用3武放浮(最好先到有包就放係包度-...-)
因為3武的攻擊力強,而且不容易被破壞
個浮打5次起碼有3-4次係會心
你係遠處不斷見到會心一擊四字,個心都爽番曬
包機成日都被自護的浮打到最少1/2血(大約)個浮先肯走…
而且,自護的2、3武所Seach的距離比一般光束砲係長d
可能係因為連個system都要set到佢一定要做後援掛-,-
此外,部機的技能都顯示到佢要做好走佬準備(唔夠打即走- -)[機動力=跳躍、反應等速度]
而技能1的額外效果就係顯示所有敵機位置,咁你就可以同佢地玩捉迷藏A_A
佢黎,你走/放必殺,佢唔黎,你打佢,係唔錯的技能:p

========================================================
評論:
機體外型:★★★★☆
機體攻擊力:★★★☆☆
機體防禦力:★★★☆☆
機體破壞力:★★☆☆☆
機體上手度:★★☆☆☆
機體武器:★★★★★
機體技能:★★★★★+★
總方面:★★★★☆

意見:
呢部機唔岩靠分維生的人…
因為呢部機係作後援…
去前線一定必死,而且想幫隊友都幫唔到…
所以你盡量唔好去前線…
我岩岩玩果陣覺得唔係幾好用
但之後玩下玩下就用到上癮..
可惜呢部機唯一的缺點就係..
放必殺成日卡- -......
======================================================
最後送1 d圖比大家睇~~

開3武但未用果陣~

用完3武之後跳果陣

哇!四隻手(浮遊的兩隻,自己兩隻)

四隻手第2次-.-

必殺!!!(冒住會卡住的危險黎影- -)

遭天譴了-.-真係卡住左囧

===============================================================
完~
請多多支持~

想睇本人的Launcher Strike的資料分析帖?
入呢個la~
http://forum.eyankit.com/viewthr ... &extra=page%3D2

想睇本人的Aile Strike的資料分析帖?
入呢個la~
http://forum.eyankit.com/viewthr ... &extra=page%3D1

想睇本人的Perfect Zeong 資料分析帖?
入呢個la~
http://forum.eyankit.com/viewthr ... =page%3D1#pid481846

贊助網站
14 評論

雖然睇唔明- -

但係睇前言下面果d好好笑-.-

完- -

燒魚 Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6 2009-8-14 01:14 AM

等我用劍Z打狗你

BennyChung Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-8-14 01:53 AM

精準度低左D

如果唔係都算係幾好

`mR.H0 Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-8-14 08:11 AM

回覆 #3 BennyChung 的帖子

你剩係識用劍z架ja?_?

`乜囧. Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-8-14 03:00 PM

評埋完美自護 比較下...

新齡 Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5 2009-8-14 05:33 PM

回覆 #6 新齡 的帖子

我都想呀- -
我而家合到 - -
但個設計圖壞左囧
按選擇設計圖之後
會彈機體倉ge..
我冇彈到- -..
而家叫緊gm搞佢- -

`乜囧. Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-8-14 06:34 PM

睇完介紹後...
我覺得自護既定位好似愛美號....
不過愛美號既2武"米加粒子砲"就好用好多....
牛油砲彈數佳, 威力也不低...
又有技能"牛油砲強化"......
應該比自諼好用
(咁就可以解釋點解有完自XD)

~肥諾~ Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6 2009-8-26 12:08 PM

回覆 #8 ~肥諾~ 的帖子

愛美號用左強化浮技之後
浮的傷害力同自護我估都係差唔多- -
因為愛美的浮冇成日會心- -
而且其實自護的1個浮可以打出兩個會心- -...
(即係兩個就有4個會心)
只係愛美號的2武比自護強- -...(倒地炮)
自護2武需要跳起黎射囧
比較麻煩..
但愛美號的體積比較大..
容易比人發現佢的存在-,-
因為佢係大機之中的細機掛
此外-.-
自護的機體力比愛美強好多(自護又有得+- -)
令機師們容易作出其他反應..

但如果真係計好用的話
初初的自護一定唔會好用- -..

`乜囧. Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8Rank: 8 2009-8-26 12:52 PM

QUOTE:
原帖由 `乜囧. 於 2009-8-26 12:52 PM 發表。 
愛美號用左強化浮技之後
浮的傷害力同自護我估都係差唔多- -
因為愛美的浮冇成日會心- -
而且其實自護的1個浮可以打出兩個會心- -...
(即係兩個就有4個會心)
只係愛美號的2武比自護強- -...(倒地炮)
自護 ...

不......愛美的2武不倒地的......
不過同時會有2發
全中好easy
而且有雙會心一擊的話........^^"

~肥諾~ Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6 2009-8-26 02:04 PM

變態機體....
都被他殺死.....

ttin159tw Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6Rank: 6 2011-2-12 10:32 AM

好久沒玩的遊戲   真懷念  但紅心太黑了

zz12345zxc Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5 2011-3-5 07:57 PM

哇!!!吉翁耶好酷
我想要合都合不到= =缺材料機  (台服的)

異wc Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5 2011-3-8 11:25 PM

E+ 5 play SDGO lu!
I think SDGO so ON8+1

edwin27324 Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5 2011-4-23 09:17 AM

那隻很好用...
用那隻可以打 s的布機....
變成頭(R)
比較不好打重...

ts00619860 Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5Rank: 5 2011-4-23 10:20 AM

發表評論

本文章已關閉或您沒有權限發表評論。