YK Forum » 校園生活 » 都唔知間聖伯多祿中學係咪白癡?(含粗口)

2012-5-9 08:15 PM shredder
都唔知間聖伯多祿中學係咪白癡?(含粗口)

[size=3]事源就係咁既..
有一日,, 我地係班房食緊飯,
跟住無啦啦有個訓導老師入黎我地班房
仲拍曬台咁話邊個帶電話, 仲話會搜書包
咁佢講到要搜書包, 咁我冇理由唔認咖, 一陣間比佢搜到果陣仲大鑊
咁好喇, 到攞番電話果陣, 我問題老師有冇野罰?
我原來以為佢會記我warning, 點鳩知佢記鳩左個缺點比我...
屌你鹵味我明明差唔多消完小過, 點撚知你而家一個缺點車埋黎
而家乜撚野希望都冇撚曬啦??

都唔撚明佢D乜撚野校規...竟然唔比學生帶電話,,,
除左一刀切之外, 真係冇其他更好更明智既辦法咩??
點解你唔每一班都整個收集箱, 要我地一黎到學校就要將部電話攏係個收集箱果度?
我真係唔撚明點撚解要一刀切唔比帶電話
佢地話學校有電話可以比我用?
咁我想問喇, 如果我約左我阿媽去好遠既地方食野,
你話學校有電話咖嘛? 得, 我就用學校電話打左比我阿媽先
但如果我係我搭緊車既途中, 先記得有野唔記得問我阿媽
咁我邊有方法聯絡我阿媽? 或者你會咁答我: 車上面應該有好多人, 你求期問個人借咪得囉
我心諗, 個個都好似你咁撚好人咖? 借比你就人情, 唔借比你就道理啦下話?
而家講到好似個個都好好人咁, 一定借電話比你用咁, 清醒D啦老師們^^
人地又唔知我咩事借路人電話, 人係有戎心咖, 好似你地班訓導咁冇腦牙??
清醒少少啦^^
[/size]

[[i] 本帖最後由 shredder 於 2012-5-9 08:21 PM 編輯 [/i]]

2012-5-9 08:16 PM orz1515
it is your on9:clown:
just put it in your pocket:em37:

2012-5-9 08:16 PM shredder
回覆 #2 orz1515 的帖子

咁如果佢搜埋身咁點?

2012-5-9 08:19 PM orz1515
they cannot do this for sure.

2012-5-9 08:19 PM K-ON×梓
間學校實係虧既
手機都唔俾帶

2012-5-9 08:19 PM shredder
回覆 #4 orz1515 的帖子

我廢事咁樣博一po
一陣間死得仲慘

回覆 #5 K-ON×梓 的帖子

中曬point

2012-5-9 08:21 PM K-ON×梓
回覆 #6 shredder 的帖子

如果係我,下年實轉校

2012-5-9 08:21 PM shredder
回覆 #7 K-ON×梓 的帖子

我都想轉
阿媽一定唔比

2012-5-9 08:23 PM 666118as
回覆 #2 orz1515 的帖子

請尊重一下其他人的感受

2012-5-9 08:23 PM shredder
回覆 #9 666118as 的帖子

我就係想好似你咁
但我都唔知點解佢要[size=5][color=Red]一刀切[/color][/size]

2012-5-9 08:24 PM K-ON×梓
回覆 #8 shredder 的帖子

咁又係既..
佢一定會話:好地地做乜轉校(之類啦~_~

同我小學一樣-.-

2012-5-9 08:24 PM shredder
回覆 #11 K-ON×梓 的帖子

唉...
呢間學校真係極度弱智

2012-5-9 08:26 PM 我不會喔
我果間都唔比帶啦

照帶佢吹你唔脹

不過我地有老師黎之前,多數都會有人通水#_#

放曬D手機係冷氣機隔黎~.~

2012-5-9 08:28 PM K-ON×梓
回覆 #12 shredder 的帖子

學校都咁虧
D老師都一啖擔架啦-.-

--------------------------------------------
轉黎我戈間吧~:angel:

2012-5-9 08:29 PM shredder
回覆 #14 K-ON×梓 的帖子

你住咁遠,,算啦= =
我心目中都有幾間想轉

2012-5-9 08:30 PM K-ON×梓
回覆 #15 shredder 的帖子

嗯..咁又係~
話說呢間學校BAND幾?
好似B1咁-.-

2012-5-9 08:30 PM barickcyli
我地上當比開Tim~老師比(有時)

2012-5-9 08:31 PM shredder
回覆 #16 K-ON×梓 的帖子

B1佢老X咩= =
Band 3頭Band 2尾

2012-5-9 08:33 PM K-ON×梓
回覆 #17 barickcyli 的帖子

我地唔俾-.-
不過有D老師隻眼開,隻眼閉咁:angel:

回覆 #18 shredder 的帖子
同我一樣啦-.-

2012-5-9 09:29 PM barickcyli
回覆 #19 K-ON×梓 的帖子

B1的路過:clown:

2012-5-9 09:36 PM orz1515
If it dont allow to do, than don't do it:em37:
Remember it is YOU break the rules. Don't count on other people

2012-5-9 09:37 PM K-ON×梓
回覆 #20 barickcyli 的帖子

我學業冇咁好:clown:~

2012-5-9 09:41 PM KAI徽IAK
拎部電話出黎影相玩電話都唔理X_X
信唔信=]
(有D老師唔理)
都係果句:睇咩老師

2012-5-9 09:48 PM shredder
回覆 #23 KAI徽IAK 的帖子

我地學校差唔多個個老師都係ON XX
冇得避

2012-5-9 10:18 PM `乜B.
我地學校都唔比
不過除非你出曬面咁拎出黎 上堂玩
如果唔係d正常老師通常都當無事發生
比訓導見到就唔知會點喇...總之唔張揚就唔會有事發生

2012-5-9 10:21 PM bustercheung
我果間同你一樣:em141:

2012-5-9 10:31 PM BennyChung
回覆 #25 `乜B. 的帖子

UM, 基本上到高中d教高中既老師見到你拎手機出黎都係叫你收返埋 LOL

2012-5-9 10:38 PM K-ON柴可夫CK!
一出學校門口 (出去吃lunch果陣)

馬上喺老師面前拿出電話

都冇問題

長天萬歲-3- 佢唔會搜 雖然校規唔卑 但潛規則喺卑的

2012-5-9 10:51 PM dpgtooldpg1
一直都比帶
btw[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m39ws2TxzB1r8spe2o1_500.png[/img]

2012-5-24 12:39 PM ivanlo3421
呢間野一早就冇得救,佢地只係想D 學生聽教聽說講服從,而不是啟發學生潛能興趣,奈何教統局仲批呢D垃圾學校新校舍,繼續讓他們塗毒南區學子,真是天理何在?

頁: [1] 2