YK Forum » 歌詞 » 惡搞改篇歌詞 » 離公司出走 - 衛蘭

2007-3-22 05:25 PM connietse123
離公司出走 - 衛蘭

離公司出走

每天去公廁   痾三九幾次
那快感少有   哪管想去多久
廁所去未夠   痾屎我樂透
否則俾經理追都追瘦

難得我入個廁所不要理由   藉故抖一抖
快活唔做野公司不會追究
願我再次很狗地從同事處借紙巾   解決
能有幸這樣放肆至足夠

別再管誰怕我   
全身沾著   超大異味   難受得想死
超出常有的臭味   令過路人喘氣
屎急我狂放屁   連保安亦以為有媒氣   驚餐死
令到我off 半 day   條氣順到痺

再痾? 我未能   雙腿都抖震
冇野痾都有   這最淒美質感
理得佢地震   不阻我亂噴
同事挖苦我天天失禁

明知我仲有好多卡數未還   但我想偷懶
再係唔做野公司總會遣散
但我要再吞pork
在閒時入廁所歎歎   
下世   求也別要讓我再打工... 悽慘

沒廁紙唔去理   
全身沾著   超大異味   難受得想死
超出常有的臭味   令過路人喘氣
屎急我狂放屁   連保安亦以為有媒氣   驚餐死
直到放工痾都痾死

這樣也許了不起   但有一日
很大獲地   連上司一起被炒
周圍借錢窮到痺   電費也沒法俾
好彩我唔放棄   隨即搵份跳槽夠運氣   開心死   
讓我再痾半死   能這樣太美

如有天痾到死   才算是傳奇

2007-3-22 05:27 PM connietse123
沉迷電腦 (原曲 : 多啦A夢)

沉迷電腦   (原曲 : 多啦A夢)

長期凝望這電腦
眼睛手腳會疲勞
就連如廁開餐都要跳進網絡尋獲至寶

成日沉迷玩電腦
無乜温過中英數
完全唔理聽朝考試科科雞蛋就恐怖

阿媽佢問你知無   沉迷係唔好
(阿仔 肯改未呀?)

肯改啊  成績無包尾  老師也自豪
肯改啊  全家喜歡你  阿媽無嘮叨

2008-3-30 08:24 PM 小乂櫻
好好笑呀,哈哈哈哈哈哈哈哈哈:L