論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: 關於最近的事件
仁傑
壇主

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主星章  
UID 1
積分 27224
經驗 12108
YK幣 32554
帖子 7216
精華 7
註冊 2006-11-11
用戶註冊天數 6348
用戶失蹤天數 0
來自 香港
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
關於最近的事件

事件起因是超版 Matthew417 關閉了 orz1515 的一篇文章#
而他的理由是該篇文章有惡意針對某會員的言論
其實他的依規則辦事並沒有做錯
但是否真的有需要關閉文章,或做法是不是完全恰當,我想不同人有不同看法

Matthew417 的處事方法可能比較刻板
甚至令各位討厭
以致他一直以來在 YK Forum 都不受歡迎

這件事沒有誰對誰錯吧
每個人為自己既言論負責就可以了

其實 YK Forum 每日都有好多廣告
也是多得超版幫忙刪除的

至於今日所發生既事
我諗唔係單方面就能造成的...

我自己處理呢d事都係好差,
我曾經都因為太嚴而令好多會員好憎我

大家可以對呢件事繼續發表意見
或者爆晒自己既怨氣出來
以下文章會開放回覆的
待各位會員決定是否讓此事過去

-

# 我唔該你班小朋友唔好再話咩戰爭好有趣定咩 orz1515
http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=89067

老老實實M417點解要封POST? 啊BeN
http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=89063

我其實已經對呢個forum既管理系統完全失去信心 orz1515
http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=89068

唔好以為自己岩哂 Matthew417
http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=89072

某超版言詞過火(有圖有真相) shredder
http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=89075

最近5次評分記錄
秘密行動   2013-1-22 04:07 PM   YK幣  +2   完全正確的說。

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
米奇wovgha
高級會員
Wovey

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章   長期在線獎章  
UID 38857
積分 11654
經驗 554
YK幣 1425
帖子 2303
精華 0
註冊 2010-12-12
用戶註冊天數 4855
用戶失蹤天數 197
性別 男生
狀態 離線

過左就算啦/_>\
而家最緊要係搵多個超版

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
vitovitohon
普通會員

發帖王勳章   在線王勳章   論壇週年紀念星章  
UID 40637
積分 3191
經驗 614
YK幣 1533
帖子 852
精華 0
註冊 2011-2-15
用戶註冊天數 4790
用戶失蹤天數 104
性別 男生
狀態 離線

回覆 #2 death-angel 的帖子

托娜想自廌??
---------------------------------------------
咁又係,每個人都有各自處事方式

`乜鬼. (Stone)
禁止發言

Lord Stone

在線王勳章   服務勳章   積極發帖獎章   發帖王勳章   長期在線獎章   大富豪勳章   論壇週年紀念星章  
UID 18181
積分 9028
經驗 2978
YK幣 1247
帖子 4210
精華 1
註冊 2008-10-18
用戶註冊天數 5641
用戶失蹤天數 1186
來自 香港
性別 男生
狀態 離線

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
qwerty513 (Captain Price)
普通會員

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章  
UID 39454
積分 3463
經驗 222
YK幣 797
帖子 622
精華 0
註冊 2011-1-4
用戶註冊天數 4832
用戶失蹤天數 3786
性別 男生
狀態 離線

如果大家可以作一個自我檢討就最好
件事大家都有錯

最近5次評分記錄
`乜鬼.   2013-1-21 08:03 PM   YK幣  +5   

COD6:MW2 will never die.......
FeiFei
版主

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 37381
積分 17592
經驗 5725
YK幣 16479
帖子 4964
精華 0
註冊 2010-10-19
用戶註冊天數 4909
用戶失蹤天數 3464
來自 HK
性別 男生
狀態 離線

認真
係件事一路咁發生落去既時候
我都冇發表過任何意見
但係事件完左,我就想發表下自己意見(小弟文筆差,請見諒 )

M417一開始關orz既帖
係,佢並無做錯
只係因為佢盡責
但係就引起會員們既不滿
就係因為大家覺得關帖唔合理

要記住一樣野
規則係死既,但人係生既
所以唔需要時時刻刻都咁死板跟足哂
人係可以變通既
有時候係要係唔同既方面作出權衡既決定
唔好一味死板咁去做
人就係會變通,諗野,先會有進步

仲有,係後面既時候
會員們同M417發生左類似罵戰既事
其實呢到2邊到有唔岩
M417應該係聆聽人地既批評既時候
同時反省自己
人地講得岩既就要去接受,改善自己
而唔係一味覺得話自己既人就係唔岩
去支持果D支持自己既人

而會員都唔應該同M417發生口角
可能人地有做錯既地方
但係你應該去細心咁教番岩佢
而唔係同佢一味鬧
係唔冷靜既情況下係做唔到理性既事
咁樣只會愈來愈衰

總括黎講
我認為2邊都有做得唔岩既地方
所以大家都要反省下自己既錯
改善自己,先唔會再發生類似既事件
咁大家咪可以係YK Forum理性而又開心咁討論

最近5次評分記錄
KAI徽IAK   2013-1-21 08:17 PM   YK幣  +10   中肯mod大爆發X_X
qwerty513   2013-1-21 08:14 PM   YK幣  +10   完全中肯

好想回到以前那單純、天真的時光
十分懷念以前的日子啊~~~ :)
「會不會 有一天 時間真的能倒退」
orz1515 (小空)
高級會員

長期在線獎章   在線王勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   論壇週年紀念星章   積極發帖獎章  
UID 36829
積分 14980
經驗 968
YK幣 4799
帖子 3543
精華 1
註冊 2010-9-26
用戶註冊天數 4933
用戶失蹤天數 2089
來自 765 Productions
性別 男生
狀態 離線

M417錯得太多
我唔會再比機會佢
做野唔諗後果

對自己管理既人咁惡仲點叫人歸順。
。。

有時規則上的正確不代表你真的做對

ohshit (暱稱)
普通會員

論壇週年紀念星章   在線王勳章   發帖王勳章   長期在線獎章   大富豪勳章  
UID 43593
積分 3155
經驗 446
YK幣 1226
帖子 1344
精華 0
註冊 2011-7-18
用戶註冊天數 4638
用戶失蹤天數 168
來自 空氣
性別 男生
狀態 離線

壇主也應該招募幾個 管理員/超版/版主

666118as (文少)
高級會員
文少

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   長期在線獎章   積極發帖獎章  
UID 36672
積分 16389
經驗 2986
YK幣 8750
帖子 6645
精華 0
註冊 2010-9-19
用戶註冊天數 4940
用戶失蹤天數 1212
來自 那個被世人放棄的地方
性別 男生
狀態 離線

人誰無過
玩論壇,都係個幾樣野姐
尊重

KAI徽IAK (答爹男—安東尼.徽)
高級會員
其實毒撚一個更開心

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   長期在線獎章   大富豪勳章   積極發帖獎章  
UID 40387
積分 16056
經驗 2177
YK幣 6546
帖子 5862
精華 0
註冊 2011-2-7
用戶註冊天數 4798
用戶失蹤天數 2396
來自 澳大利亞
性別 男生
狀態 離線

[講笑]我要自廌做版主,再創厄運神傳說[/講笑]

仁傑兄睇黎要改改壇規'_>`
其實我而家仲未清楚:
orz個帖解返係咪代表壇主默認允許「惡意針對某會員的言論」呢O_O

☆☆常玩遊戲:osu!、SCII (NA)、SF2(TW)、CC(JP)
★★個人創作:http://blog.udn.com/anthonyfai1
☆☆遊戲直播:http://www.twitch.tv/kaixfai or http://www.hitbox.tv/kaixfai
★★youtube:http://www.youtube.com/user/KaiFaiProduction/
正因爲不知道什麽時候會結束,意義隨之産生。不管是停滯還是閉塞,也就是說安息也一樣,一定不是可以忽視或者享受的東西。
bustercheung
管理員

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 43158
積分 18488
經驗 2816
YK幣 10306
帖子 9665
精華 4
註冊 2011-6-7
用戶註冊天數 4679
用戶失蹤天數 1012
來自 Hong Kong
性別 男生
狀態 離線

wakaka
跳舞先

btw
唔洗汁得咁正嘅

kenneth211 (幹.細胞)
普通會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章  
UID 37877
積分 6395
經驗 435
YK幣 1434
帖子 1244
精華 0
註冊 2010-11-6
用戶註冊天數 4892
用戶失蹤天數 1051
性別 男生
狀態 離線

回覆 #10 KAI徽IAK 的帖子

佢係話可以用其他解決方法解決

KAI徽IAK (答爹男—安東尼.徽)
高級會員
其實毒撚一個更開心

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   長期在線獎章   大富豪勳章   積極發帖獎章  
UID 40387
積分 16056
經驗 2177
YK幣 6546
帖子 5862
精華 0
註冊 2011-2-7
用戶註冊天數 4798
用戶失蹤天數 2396
來自 澳大利亞
性別 男生
狀態 離線

回覆 #12 kenneth211 的帖子

OIC~
今次真係多得專子唔少\ _ /
btw, 洗唔洗限住超版/版主講粗口次數

我始終覺得有法必行=]
(因為我太守法??)

☆☆常玩遊戲:osu!、SCII (NA)、SF2(TW)、CC(JP)
★★個人創作:http://blog.udn.com/anthonyfai1
☆☆遊戲直播:http://www.twitch.tv/kaixfai or http://www.hitbox.tv/kaixfai
★★youtube:http://www.youtube.com/user/KaiFaiProduction/
正因爲不知道什麽時候會結束,意義隨之産生。不管是停滯還是閉塞,也就是說安息也一樣,一定不是可以忽視或者享受的東西。
米奇wovgha
高級會員
Wovey

在線王勳章   論壇週年紀念星章   發帖王勳章   長期在線獎章  
UID 38857
積分 11654
經驗 554
YK幣 1425
帖子 2303
精華 0
註冊 2010-12-12
用戶註冊天數 4855
用戶失蹤天數 197
性別 男生
狀態 離線

回覆 #8 ohshit 的帖子

管理員=超版,okay?
我老婆唔想自"薦"做超版
Support

Matthew417 (M417)
管理員
Java Programmer

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 33003
積分 12477
經驗 1098
YK幣 3805
帖子 3005
精華 1
註冊 2010-2-23
用戶註冊天數 5147
用戶失蹤天數 374
來自 Hong Kong
狀態 離線

回覆 #7 orz1515 的帖子

只記得我的錯, 有一次我幫你解BAN, 你又記得嗎??