論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: -  ’_>‵ 淡定蠢族之廿二回 ★//
`乜事
普通會員

在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   發帖王勳章  
UID 19684
積分 1950
經驗 773
YK幣 1987
帖子 1171
精華 0
註冊 2008-11-19
用戶註冊天數 5640
用戶失蹤天數 4140
性別 女仔
狀態 離線
  正常字體
回覆 #564 `乜B. 的帖子

我又以為佢f.6 tim

死啦死啦.我評估人既年齡好(n)啊/____\

((hello我又番黎啦-___-""

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
`mR.H0 (-Koizora`)
管理員
C'est la vie

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
註冊 2006-11-13
用戶註冊天數 6377
用戶失蹤天數 4071
來自 無人之境
狀態 離線

朗朗有無諗過大學揀咩科?

(i am back again and 懶得爬帖 sad)

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
stephanie903
VIP會員
蘇打綠:D

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5380
用戶失蹤天數 3973
性別 女仔
狀態 離線

熱鬧的蠢族yeah:-)

DONT LET YOUR DREAM BE DREAM.
kukucat (小秋.衰貓子)
VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
註冊 2006-11-20
用戶註冊天數 6370
用戶失蹤天數 1301
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

好耐冇見 (茶 (揮手
見到你地講緊揀科
睇個人能力揀啦
不過無論揀咩科都好 唔好文理商都執一科咁貪心啊
一來科目要求既能力唔同 二來影響升學選揀
M1/M2有得TAKE就TAKE左先啦 中四試下讀唔讀得黎 升中五個暑假想諗DROP/讀落去都OK既

VIP會員

論壇週年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章  
UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5380
用戶失蹤天數 3973
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2012-10-8 07:51 PM 發表。 
好耐冇見 (茶 (揮手
見到你地講緊揀科
睇個人能力揀啦
不過無論揀咩科都好 唔好文理商都執一科咁貪心啊
一來科目要求既能力唔同 二來影響升學選揀
M1/M2有得TAKE就TAKE左先啦 中四試下讀唔讀得黎 升中五個 ...

好久冇見了kucat姐

VIP會員
-忙碌中-

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章  
UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6370
用戶失蹤天數 1301
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 stephanie903 於 2012-10-8 08:11 PM 發表。 

好久冇見了kucat姐

好耐冇見啦
突然見到咁多帖出現 真係奇蹟=A=
真係好耐冇見呢個POST一日咁多回帖了

VIP會員

UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5380
用戶失蹤天數 3973
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2012-10-8 08:50 PM 發表。 

好耐冇見啦
突然見到咁多帖出現 真係奇蹟=A=
真係好耐冇見呢個POST一日咁多回帖了

好開心啊其實番番黎呢個壇

VIP會員
-忙碌中-

UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6370
用戶失蹤天數 1301
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 stephanie903 於 2012-10-8 09:00 PM 發表。 

好開心啊其實番番黎呢個壇

咁未好
我一直都o係度啊 不過老了 帖都追得唔貼=[]=

VIP會員

UID 29129
積分 11469
經驗 2911
YK幣 8156
帖子 6675
精華 5
註冊 2009-8-5
用戶註冊天數 5380
用戶失蹤天數 3973
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2012-10-8 09:02 PM 發表。 

咁未好
我一直都o係度啊 不過老了 帖都追得唔貼=[]=

其實一直都好掛住yk-w-

w1ngYaN!` ( WinG°×欣)
管理員

論壇開幕一年紀念星章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   嘉許勳章   積極發帖獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章   長期在線獎章  
UID 1653
積分 57711
經驗 17229
YK幣 50889
帖子 25464
精華 2
註冊 2007-2-2
用戶註冊天數 6295
用戶失蹤天數 3859
來自 幽靈地帶〃
性別 女仔
狀態 離線

回覆 #572 `mR.H0 的帖子

好長遠的一件事

VIP會員
-忙碌中-

UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6370
用戶失蹤天數 1301
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2012-10-9 07:22 AM 發表。 
好長遠的一件事

咁快諗大學 真係諗太多了-[]-
除非你立志一定要做某種專業既姐

-Marco`朗☆
管理員

嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
註冊 2007-10-9
用戶註冊天數 6047
用戶失蹤天數 4033
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2012-10-8 10:36 AM 發表。 
朗朗有無諗過大學揀咩科?

(i am back again and 懶得爬帖 sad)

呢個好好好好好長遠
我而家諗咩科先 之後先慢慢黎 ^[++++]^

不過其實係咪唔會GEOG+SCIENCE架?

`mR.H0 (-Koizora`)
管理員
C'est la vie

論壇開幕一年紀念星章   嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   論壇開幕紀念星章   服務勳章   壇主朋友勳章  
UID 21
積分 52341
經驗 23365
YK幣 62957
帖子 29016
精華 6
註冊 2006-11-13
用戶註冊天數 6377
用戶失蹤天數 4071
來自 無人之境
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 w1ngYaN!` 於 2012-10-9 07:22 AM 發表。 
好長遠的一件事

QUOTE:
原帖由 kukucat 於 2012-10-9 10:18 AM 發表。 

咁快諗大學 真係諗太多了-[]-
除非你立志一定要做某種專業既姐

因為當我發現為興趣揀M1, 入到大學依家尼科又要讀番M2 d野,
眼看M2 人走堂走到hihi, 有感而問姐

不過唔識咪學, 都無乜野 haha 可以唔洗理我 lol
或者有時consider下大學既計分方法,
睇下會唔會蝕底 / 因此入唔到某d科咁解啦;o

QUOTE:
原帖由 -Marco`朗☆ 於 2012-10-10 06:07 PM 發表。 

呢個好好好好好長遠
我而家諗咩科先 之後先慢慢黎 ^^

不過其實係咪唔會GEOG+SCIENCE架?

hehe 我覺得能力+興趣是重要的
有興趣自然肯讀, 肯讀就自然好 ;D
重要既係路係自己揀, 你會為自己負責任!!

你依家揀幾多科? 你自己心入面諗既pattern係邊幾科?

VIP會員
-忙碌中-

UID 830
積分 16412
經驗 5290
YK幣 15990
帖子 7273
精華 4
用戶註冊天數 6370
用戶失蹤天數 1301
來自 貓之國度
性別 女仔
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2012-10-10 09:04 PM 發表。 

因為當我發現為興趣揀M1, 入到大學依家尼科又要讀番M2 d野,

睇下會唔會 ...

佢地year1走得起 year2都走唔起啦 (奸
走堂又唔係個好習慣嘛
上數有時睇到個prof.奇怪思考方法又幾得意既
我冇讀phy冇讀m2 仲要上extra turoial (茶
走左揀engine既我更加有感而發啊
不過都冇咩野既
感覺都好過某d人當engine水泡 讀過Phy又唔係真係好叻咁

今年咁計 他朝個formular佢又會想改架啦=A=
講到「蝕底」呢樣野嘛
永遠數理好少少既人總係有多少少野揀既
又英文好少少既人又再多d野揀既

能力不及又唔好為怕「蝕底」而專誠走去take某d科啦
隨時得不償失啊

都係果句啦
1) 唔好揀天地科 自由執科係好符合DSE既思想 但係後果嘛…有點不太好
2) 唔好為左要讀而去讀 要睇個人能力啦
4) 讀左覺唔掂請及早drop科 減輕workload

第4係3個選修/以上既前提下 得2個都drop既話後患…呵呵
雖然話某D大學睇一個X 但係讀到大學唔係咁多架嘛
想轉戰HD/ASSO之時 有時睇既可能係BEST6 (奸

-Marco`朗☆
管理員

嘉許勳章   發帖王勳章   大富豪勳章   在線王勳章   積極發帖獎章   長期在線獎章   服務勳章   論壇週年紀念星章  
UID 5185
積分 36598
經驗 15999
YK幣 21238
帖子 26450
精華 6
註冊 2007-10-9
用戶註冊天數 6047
用戶失蹤天數 4033
性別 男生
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 `mR.H0 於 2012-10-10 09:04 PM 發表。 

睇下會唔會 ...

2-3科左右啦 2科我驚到時死一科.. 3科我又驚太多野讀同學校唔比 (因為好似話比top40定唔知咩)
與其話我揀不如係我揀淨 似乎得science同geog
至於bafs同econ就有可能 m1/m2我真係好冇信心