論壇首頁 註冊 | 登入 | 會員 | 搜尋 | 統計 | 說明   RSS 訂閱全部版區     
   歡迎來到 YK Forum! 自由SAY | 開口中 | 祈願池 | 宣傳中心 | Flash遊戲 | 寵物中心 | 虛擬形像 | 勳章中心   

標題: [轉],★\\*願意,,為你顛,,為你傻♥`
1031022 (我既秘密就係...武器)
高級會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   服務勳章  
UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
註冊 2007-8-30
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線
  正常字體
ch.13 看似傷害..

稀一番到學校..就見到婷係到喊,,,

稀:婷婷,,做咩呀?做咩喊丫,,?講比我知喇,,

婷:岩岩軒佢黎鬧我,,,咩叫我慳d..我都冇得罪佢,,(喊)

稀:佢咁過份架,,婷婷,,唔使驚我去鬧佢,,

婷:唔使喇,,我...都冇咩事..

朗:丫婷,,你唔好喊喇,,

稀:你個fd呀,,,都唔知咩構做呀,,痴痴地線..

朗:等我去鬧佢,,

軒:下,,係,,係我鬧佢呀,,

朗:點解呀/??

軒:因為我唔想娶佢,,

朗:你都唔使咁鬧佢呀?/?人地女仔黎架,,好hurt架嘛,.,

軒:喂,,大佬,,我真係好想快d整走佢,,

朗:總之你唔好用d咁既野坎hurt人啦,,

軒:吹咩?你鍾意佢呀,,咁緊佢??

朗:係!

軒:哈哈,,試下你炸..婷..過黎喇,,唔使再扮喇,,

朗:你地..你地,,!婷,,你聽到晒喇,,?

婷:5 5,,

朗:咁你肯唔肯做我女朋友?

婷:好呀!!!!!!!1

稀:估唔到你個敗家仔都會做好事,,

軒:喂,,唔好敗家仔前,,敗家仔後得唔得呀,.,

稀:好,,見你今次幫左丫婷,,就唔嗌喇..

軒:一言為定,,

天:講咩講到咁開心呀?

軒:哈哈,,我做人雞仔媒人呀,,撮合左人地..!

天:係,,恭喜晒喎..

稀:天,.,.琴晚對唔住呀,,,,

天:唔緊要,,你有急事呀嘛..

稀:天,,你幾時都係咁好人,,

天:對住d令女,,梗係變到好人喇,,

稀:口花花,.,.

係佢地兩個打情罵悄其間,,冇留意到軒既異樣,,

其實連佢自己都唔知,,

軒:喂,,我約左我條女食早餐,,係咁,,

唔知點解,,稀覺得''我條女''3個字特別硬耳..

朋友就像空氣般重要"+|| 一個都不能少"
YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
高級會員

論壇週年紀念星章   發帖王勳章   在線王勳章   服務勳章  
UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

ch.14 妖..我係咁架喇,,

丫稀同天落到小食部買野食,,但係又見到d野,,

x:你係咪想分手呀,,

軒:分咪分囉,,

x:軒呀,,我有咩唔好,,點解你要飛我姐,,

軒:你唔好在你好*煩.,.!我想飛你好*耐..

X:軒呀,,軒呀,,!

軒:死開..(推開佢_)

稀:喂,,你使唔使咁呀,,人地女仔黎架..!

軒:關你咩事呀,,你關心我呀,,??

稀:你,,你,,我唔同你嗌呢樣住..我要你同佢道歉..

軒:痴線..

稀:步爾軒..你係人唔係呀,,咁HURT完人對唔住都唔講聲,?

軒:男人婆..你同我收聲喇,,關你咩事姐,,我又唔係飛你,,!

你驚我會飛左你呢,,!

稀:痴線,,!

X:算喇算喇,,,都唔關佢事既,,係我傻姐,,多謝你肯幫我出頭..(走)

稀:喂,.喂,,.

軒:做咩姐,,你關心我呀?(搭稀博頭)

稀:縮開你隻臭手,,都唔明,,天又係男仔,,你又係男仔,,你會差過人地咁多既,,

天:哈哈,,多謝你讚我喎,,!

軒:我不嬲都係咁架喇,,!唔鍾意咪唔好同我講野囉.(嬲+走)

稀同天啞晒,,

要有3個cm我就再po!ok??

最近5次評分記錄
dogwong   2008-4-9 06:28 PM   經驗  -9   連貼10

YK Forum © All rights reserved. www.eyankit.com 贊助網站 頂部
abeebee
普通會員

論壇開幕一年紀念星章   在線王勳章  
UID 6274
積分 732
經驗 344
YK幣 755
帖子 349
精華 0
註冊 2007-11-11
用戶註冊天數 6024
用戶失蹤天數 5311
性別 女仔
狀態 離線

CM是甚麼?快的PO la~

hihi
高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

ch.15

天追上去,,

天:軒..做咩姐!?

軒:無野,,我心情唔好姐,,

天:咩事呀,,軒少心情唔好!?

軒:我都唔知呀,,淨係突然覺得心情好差,.,

天:你鍾意左稀呀??

軒:吓,,

天:冇,,我八掛問下姐,,

軒:我識既天一d都唔八掛..你係咪鍾意左個男人婆,,

天:我..唔知呀,,我淨係覺得自己好緊張佢,,

軒:你會唔會為左個唔鍾意既女仔緊張呀??!!

天:我,,軒..咁你係咪鍾意佢呀?

軒:痴線..我點會鍾意番自己同類!

天:哈xdd

上到課室..

稀:敗家仔,,你岩岩做咩走左去呀?

軒:你關心我呀??

稀:你..你都傻既,,我點會關你姐,,!

軒:係就好喇,,幾驚你對我動左真情..!

稀:你變態1!死變態仔..!

軒:慘得過我變態都大把女.,.

稀:我出到聲..d仔多到由旺角排到去青衣喇,,

軒:你個男人婆有人鍾意先算,,!

稀:冇人要又唔使死既..1個人咪仲好,,

軒:你既想法都幾另類,,

高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

ch.16

今日真係天朗氣清..

丫稀自己一個番學/./點解..佢個好姊妹丫婷有異性冇人性..

番到學校//

老師今日就調位..咁岩..稀同丫天坐呀,,佢恨左好耐架喇.,.

軒佢同班上果一個冧左佢好耐既女仔:雪//坐..

雪係一個好乖..讀書又叻既女仔黎架..

但係唔知點解..佢會鍾意軒囉,,.因為佢令仔呱..

佢鍾意軒呢單野..全班女仔都知架喇,,,

雪坐係軒隔離..咩都冇講過,,

係軒既印象中..好似未同過呢個女仔傾一計野..

軒:你叫丫雪可呀!?

雪:係呀.,.你好呀,,!呀軒..(hapi*)

軒:你好..你好靜呀,,

雪:下,,人人都係咁講,,其實我唔靜架,,只不過你唔同我講野,,我咪唔同你講野囉..(面紅)

軒:haha>.你面紅個人好cute呀,,

雪:多謝,,(怕醜)

丫稀唸:果個死人步爾軒..又係到溝女..仲要溝丫雪,,丫雪係好女仔黎架..

天:係喇..稀呀..今日我地一齊食飯呀...

稀:好丫..去邊到食好呀,,我想食意大利菜呀,,,!

食飯lunch time..盈黎左佢地班房..見到軒同丫雪一齊傾得咁開心..妒忌中...

盈:丫軒呀,,今日我想同你食飯呀,,(撓住軒隻手)

軒:你放手喇,,你話同我食我就同你食,,我咪好冇面..何況,,我約左呀雪喇,,

雪:呢個係你女朋友呀!?

軒:佢!?佢係我表妹炸..想做我女朋友,,佢都夠班喇,,

盈:軒..我唔理,,我要你同我食飯..

軒:痴線..唔好阻住晒..!

稀又睇唔過眼..但係佢冇出聲,,因為佢唔係好鍾意呀盈..覺得佢好攻心計..

天:稀呀..行囉..

稀:哦..係喇,,你覺唔覺得果個死人敗家仔想追丫雪!?

天:你關心佢呀,,!?

稀:痴線..梗係唔係喇,,丫雪係好女仔黎架..容乜易軒佢hurt人地架..

天:其實你唔好咁唸呀軒喇,,佢本性唔壞架,,佢之所以咁,,其實係因為

佢呀爸由細到大都唔理佢,,軒咪整壞佢自己囉..點之..一整曳左..

佢呀爸就成日都關心佢,,所以佢先至咁架炸..!

稀:下..敗家都有理由架咩..

天:梗係有喇,,唔好再咁唸佢喇,,其實佢好好人架..

稀:係咩,,又唔見佢對我好..

天:haha..唔知呀,,遲d你會發覺,,

稀:係喇,,天呀,,咁多年黎,..,你有冇拍拖呀!?

天:我呀,.,講出黎好瘀架喎,,

稀:下,,,你咁耐都冇呀!?

天:冇呀,,因為我等緊一個女仔,,!

稀唸:果個女仔一定係琪...

如果講起琪//又要講番起兩年前...

高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

ch.17

兩年前..天同稀係一對好好既朋友...

稀仲以為佢同會一步一步邁向情侶..但事實並非如此..

點知係呢個時候,.天就得稀講佢鍾意左琪..

稀係佢身邊支持佢..佢將佢同琪既野咩都講比稀聽..

但係佢唔知..稀有幾傷心..

有一日././天同佢講琪肯做佢女朋友//

稀唯有祝福佢..唔係可以點呀,,

點知..1個月後..突然收到個電話,,係天.

天:稀..我而家係機場!

稀:你同琪去旅行呀!??

天:唔係呀,,同我好好地睇住呀琪呀,,幫佢搵個好男仔..

之後天就cut左線..之後一路都搵唔到天..

直到之前..而琪都走左..離開左香港..

但係稀對天既感情冇因為咁而離去,,

直到而家..天番左黎..稀對佢愛意有冇濃到呢!?

天:稀..做咩呀!?呆晒咁既!?

稀:冇咩呀,,

天:稀呀..其實你唔想知我之前點解走左去咩!?

稀:我想知..但係我更加知你想講就會自然講比我聽..

天:個陣//我以為我同呀琪真係會好開心..好幸福..

但係事實並唔係咁..琪..佢跟本就唔係鍾意我..

稀:咁佢又同你齊!?

天:我同佢一齊係好倉促..佢個陣同佢男友分手..

我係到安慰..順便表達埋愛意..佢就同左我一齊..

同佢越耐..我就越發覺佢唔係鍾意我..佢跟本我係水泡..

我最後揀左個任何人都唔傷心既方法..我自己離去..

稀:咁你自己呢!?你唔傷心咩!?

天:佢唔hurt就得喇..

原來天一直都係琪身邊做緊我既位置...

高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

CH.18

天:稀呀,,你呢..你咁耐有冇拍過拖丫!?

稀:我!??鬼有人要咩//xdd//

天:咁話自己既,,唔似你喎..你平時好有自信心架..

稀:我對自己感情係最退縮架..講番你丫..你有冇搵過丫琪,.

天:冇丫..都過左去囉..而家做人應該向前望..!(捉住稀隻手)

稀:下..做咩丫..

天:同我一齊呀..我會比到幸福你..

稀:天呀..你傻左丫!?(fing開佢隻手)

天:其實咁耐以黎..你都係鍾意我架..係咪!?

稀:...........我唔知..........

天:唔好呃自己喇..其實之前我一直都 feel 到..只不過我之前一直都鍾意丫琪..

稀:我唔想做水泡呀...

天:我對你既感情係真架..!我已經完全忘記呀琪..

稀:但係我未呀..我忘記唔到呀琪曾經住過係你個心到呀..

天:稀呀..婷已經講晒比我聽..你一直都鍾意我..

稀:我唔需要你可憐 !

天:稀..你點解唔相信我呀!?

稀:就當我跟本就唔鍾意你喇..!(跑走左+強忍淚水)

稀跑跑下..撞到個人..

稀:sorry呀..

x:你都識講sorry架咩!?

稀抬頭望一望..原來係果個死人步爾軒..旁邊仲有雪..

令心傷傷地既呀稀.//傷上加傷..

稀望左佢地兩個一眼..又跑左去..

軒:搞咩呀..佢仲咩啤我呀!?

天跑到過黎..

軒:天..岩岩稀做咩呀,,

天講晒比佢聽..

軒:咁大獲!?我幫你手搵佢..!

究竟稀去左邊呢..

高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

ch.19

軒:雪呀,,我陪唔到你食飯喇,.下次再陪過你呀,..,sorry呀..

雪:唔緊要..下次先..(一絲失望略過)

軒同天跑左去..

雪望住軒既背影..對佢愛意濃密左..佢想做佢唯一既一個/.//

講番呢邊..

軒同天分開去搵//

天個心好焦急..佢都唔知佢做係愛佢定害佢..

軒跑左去學校付近d公園..都唔見,,

軒:你個彭梓稀..你去左邊呀.,.!

軒突然間唸到,,稀會唔會去左梓軒閣..?

軒就即刻跑過去搵...

點知..真係見到稀係到,,佢蹲係d花隔離..

軒默默咁行係佢隔離..

遞左張紙巾比佢,..

稀:你點解會係到架..你唔係同丫雪...

軒:點解唔應承佢..(打斷左稀說話)

稀:我自己都唔知..我驚做佢水泡..

軒:你點解唔信佢?

稀:係果一刻..比唔到相任佢..我唔想佢可憐..(喊)

軒攬住稀//

軒:唔好喊喇..

稀:唔好走呀,,我唔想連你都冇埋..

軒:我唔走...!

係呢個時候..天已經企係佢地後面..

天:稀..你已經鍾意左軒喇...

軒注意到天黎左..就放開稀..

軒:始終你都要處理番你d野..

稀望住天..軒好識趣咁行開/...

天:稀..

稀:天..比d時間我..我想睇下你係咪真係鍾意我..

天:嗯..(笑)

稀:仲去唔去食野呀..好肚餓呀! (笑)

天:好丫..

稀:嗌埋軒啦.,,

天:軒..行咯..去食飯囉..//

軒:好呀.!

3個人一齊去食飯...

高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

CH.20

雨過天青之後..又一日番學既日子喇,.

稀一番到學校//就搵唔到d人,,婷,天,軒佢地全部都唔見晒..

稀:有冇搞錯呀?我都遲架喇..佢地都未番..有冇搞錯,,,

最奇怪既就係..學校係一個人都冇..

稀:唔通今日唔使番學??

(不敢相信和你戀愛無默契..)電話響..

稀:喂,,婷,,你地去晒邊呀?

婷:稀..你黎救我呀..!

稀:婷..婷..你係邊個呀?

婷:我.......

x:醒目既去音樂室搵你老友..(收線)

稀即刻走上去音樂室..

一打開道門..稀個心有d怯..

all: surprise !

稀:哇..作去你地呀,.,嚇死我喇..

軒:哈,,係我唸架..勁呢..嚇死你未!?

稀:步爾軒..你好低能呀..

天:好喇..特登比個surpirse你架..等埋你先開 christmas party..

稀:下..今日唔使番學..

軒:原本就要..但係我出到聲..就全校停課..!

婷:好野...merry christmas...今年好開心..

稀:梗係喇..有朗呀嘛,,

婷:咩喎,,.(面紅)

天:丫婷面紅..wow..

軒:哇..丫朗識做喇..

朗:做咩丫..

軒同稀望一望大家..有默契咁講:咀咀!咀咀!咀咀!

婷:喂呀..咪玩喇..

天:咀喇...

雪:婷呀..使乜怕醜..!

係半推半就之下..佢地就kiss左喇.,,wow wow !

稀:wow..!好野..!

之後佢地就將個蛋糕切開//大家一齊食..

軒就將d cream ''hi"落稀塊面到..

稀:軒...............................

佢地兩個係到追黎追去..hi黎hi去..都幾似熱戀中既情侶..

雪,天見到呢一幕..心酸少不了..

稀:你同我停係到呀..好攰呀..

軒:好呀,,(又hi左一下)

稀:你好野..我忍你..

之後就玩誠實與大膽..

一轉就轉到軒..

軒:揀誠實我咪好冇面..大膽..

朗:錫丫雪一啖呀..

婷:好喎..!錫錫錫..

軒望一望稀..又唔係好想錫..!

朗:你淆呀,,!?

軒:錫咪錫囉..驚你呀,,

稀個心有d唔知點形容既感覺..

軒行緊去雪個到..

天當然知道稀同軒點唸喇..

天伸左隻腳出黎..軒cak親./.

咀左落稀到..仲停左好幾秒//

兩個都啞晒...

稀:你個變態佬..錫過我一次都未夠,,仲要黎..

婷:咩話,,你地咀過架喇?????wow..

軒:係呀,,我偏鍾意咀你呀,,!吹咩..

稀:你痴線架,,咀人咀上隱..

雪既心好似凍結左咁..

天:算喇,,都係玩下姐..(心痛)

稀:比面你炸..!

軒:懶勁...

高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

ch.21

軒:喂..不如聽日睇我屋企開party呀..

婷:好丫..又有得玩..

朗:成日掛住玩..

雪+稀:打情罵悄..

天:使唔使咁齊呀,,

稀:haha..><恨唔得咁多..

軒:咁聽日見喇,,你地知我屋企係邊架喇.,.,

雪+婷:我唔知喎,,

軒:你地問稀喇,,佢黎過我屋企..走先..

人人都望住稀..

稀:我去過一次咁大把姐..

雪心有d呷醋..

第2日..

稀佢地去到軒屋企..

雪:丫軒..你屋企好令呀,,

軒:你係第唔知幾千個人咁講..

婷:咁我地今日玩咩呀,,

稀:成日掛住玩..食左野先喇..早餐都未食,,

軒:成日掛住食,..肥食你丫,,

稀:吹咩..

之後佢地就食野..食完野之後..就一致通過玩午夜殺手...

雪就要做殺手..稀就係到搵人抱抱,,

稀第1次就抱到朗..

軒就抱到天..

婷就比人殺左..

第2次..稀就抱住軒,,唔知點解..佢個心跳得好快..

同朗係冇呢種感覺..軒個心好緊張..但外表依然好cool咁..

軒:喂..彭梓稀..你唔好抽我水呀..

稀:痴線..你唔好抽我水就真..

軒:你知喇,,我呢個絕色美男係到,,你唔係好頂得順..

稀:絕色醜男 !

軒:男人婆,,

稀:醜男..

嗌完交之後..就去左燒烤..去左出面果個花園..

朗同婷就甜甜蜜蜜咁痴埋一齊..

其他四個人..就係到傾計..

雪就同稀係到傾扮令令既心得..

天同軒就係到講溝女既心得..

稀:有d人呢..成日都掛住溝女,

軒:好過有d人喇..扮極都冇用喇..都係咁樣衰..

稀:有d人呢..唔知自己樣衰..係到溝女,,d女又唔受溝喎...

天:算喇,,唔好嗌喇,,你地前世唔嗌架..而家都係咁嗌交既..??

之後就搞到好夜..佢地全部留係軒屋企過夜//

又會發生d咩事..??

高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

ch.22

稀:我訓番上次我訓果間房丫..

婷:你黎過軒屋企..仲過過夜??

稀:分房訓架..我知你唸咩..

婷:哈,,睇黎你地d關係都唔錯喎,..

稀:痴線..

婷就去左同朗一間房...

稀就訓番佢上次訓果間房,,

入到去,,就覺得呢間房好令,,天花板上面有好多螢光既星星..

好令呀,,

之後佢地就訓覺..

半夜2:30

稀就起身去洗手間..個人烏烏下...

去完就番房,,訓落張床到,,

突然有人攬住稀,,稀成個醒晒..

稀:邊個..

軒:你唔係好掛住我咩.,咁都要入我間房,,

稀望一望周圍..的確係軒間房,,

稀:sorry囉..走先,,

軒:一場黎到..就係到訓喇..(拉住佢)

稀:你想點呀,,

軒:冇...同你玩囉,,

稀望一望佢..

稀:你做咩又唔著杉..

軒:唔比咩?我鍾意show身材..

稀:你都冇野睇,,,

軒:好過你先喇..扁坦坦..

稀:咩呀..我都有33B架..

軒:B炸..我條條女都有c喇,,

稀:我又唔係你條女..

軒:咁你就做我第1個冇無c cup既女朋友喇..(奸笑)

稀:變態佬...

之後佢地兩個就吵鬧左一陣..然後就訓zz喇..

第2朝..

佢地攬埋左一齊..

朗去搵軒..佢地好熟..慣左唔敲門,,

一開門就見到軒同稀訓埋一齊..

朗就影左張相,,

高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

CH.23

稀1起身..就見到軒同自己攬埋1起..

稀就係到大嗌,..,

軒:妖..邊條8婆係到大嗌,,

稀:條8婆咪我囉..!

軒:你嗌乜q野呀,,嘈住晒,,

稀:我同你攬埋1齊呀,,

軒:咁又點呀,,

稀:我唔似得你咁隨便呀,,死變態佬..

軒:咩呀,,聽講呢琴日係你入黎我間房,,邊個先係隨便呢..

稀:喂..琴日我想走..你拉著唔比我走..

軒:係呀,,係我唔比你走呀,,見到你咁唔捨得我個樣..咪同你1齊訓囉,,

突然之間..板1聲,.,道門開左..

朗,婷,雪同天個個係出面..

稀:吓..你地點解係出面架..

軒:你地咩都聽到晒丫!?

朗:正是..你地琴晚1齊訓呀可...!?(奸笑)

軒,稀:冇呀,.你唔好屈我地丫..

朗:係..呢張咩黎架..(拎張相出黎)

稀:有冇搞錯呀你..偷影我地?

軒:快d del左佢呀,,警告你呀,,

天搶左黎睇,,

天:haha,,有相為證呀,,

稀:天..連你都笑我地..

軒:我地冇野架..(知天鍾意稀..解釋)

婷:解釋即係掩飾姐,,haha..

雪:落去食野喇..(解圍)

稀:行咯..

軒:最衰都係你喇,,琴日黎我間房做咩..

稀:咁你又唔比我走,.,.

軒+稀:你而家搞到我好似偷情咁呀..

稀:呢句說話唔係應該我講咩..

朗:打情罵悄..!

all:haha..

雪既心冰封左..

雪唸:1定做番d野..我要搶軒番黎..

高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

ch.24

今日佢地去左呢個郊外野餐呀,,,幾好閒情逸致..

今日真係天朗氣清既,,1片大草園,,旁邊仲有條河添..好似都幾深水下..

之後佢地就係到食野..食完之後..就係到玩捉依恩..

haha..佢地都幾有童真喎,,

點之...稀要做捉果個..

稀梗係追住佢既宿敵~軒

點之1失足..就趺左落河,,

婷:快d落去..救..救.,.救佢喇..

朗:哎,..使鬼姐..d水都唔深..

婷:稀唔識遊水架..!

all:下..

雪知道軒會飛撲落去救佢,,所以就跳落水..

扮救稀,,實際上,,想軒救自己,.,

天同軒兩個跳左落水,,兩個向稀個邊遊過去,,

天:我去救稀..你去救雪..

兩個被救番上岸個陣..兩個都唔醒..

天同軒同佢做心外壓..

但係都冇反應..

軒想同稀做人工呼吸,,

但係天推開左佢,,

天:等我黎,,你去幫雪,,

天咀落稀到個1下,,軒個心好似被針吉左1下咁..

雖然係痛..但係痛得唔明顯,,

稀醒左之後..見到軒同雪做緊人工呼吸..

有d心酸..

天:你冇事呀嘛,,嚇死我喇..(溫柔..攬住稀)

稀覺得天比到安全感佢...

稀:我冇事喎..岩岩係你,,

天:係呀,,

軒救醒左雪..見到佢地兩個攬住..

心入面知道佢地兩個先係1對..

雪主動咁攬住軒,話:岩先嚇死我喇..好采有你係到炸..

軒冇反應..有d震驚..

過左幾秒之後..先至話,,唔使驚..有我係到..

稀聽到呢句承諾既說話,,好心痛..

稀以為軒已經不知不覺愛上左雪,,

如果唔係..都唔會落水救佢..更加唔會同佢做人工呼吸..

然而..岩岩暈左稀並唔知道..軒最想救果個係佢自己////....

高級會員

UID 4027
積分 3422
經驗 622
YK幣 1343
帖子 668
精華 0
用戶註冊天數 6097
用戶失蹤天數 4373
來自 我呀媽!
性別 男生
狀態 離線

ch.25

(漸漸冷的話..我們完了嗎?)稀電話響..

稀:下!?咩話,,爺爺入左醫院..我即刻黎..

天:咩事呀,,

稀:爺爺入左醫院呀,,呀媽佢可能唔得喇,,我要走喇,,

軒:咁我,.,

天:我送你(打斷左佢地說話)

天1邊安撫佢既情緒..1邊送佢去醫院..

講番軒呢邊先..

婷同朗去左拍拖..淨番軒同雪,..

雪:我想去海洋公園呀,,

軒:下.,.

雪:今日係我生日呀,,讓我1日咁多呀,,!

軒:好喇,,!

去到果個..

搭緊纜車..

但係雪係畏高..佢標晒冷汗,,

軒:喂..你冇事呀嘛,,!

雪搖頭..

但係雪個人係到震..

軒攬住佢,,

雪覺得好warm..

軒:喂,,你好凍呀?

雪:我有畏高架..

軒:你又唔講..!

雪:唔緊要喇,,

軒:你有咩事咁點算呀,,!

時間過得好快..好快就到夜晚,,

無啦啦,,澎1聲,..

天上面好多煙花..

寫住..雪..生日快樂..

雪見到之後...好感動..

雪:軒,.,

軒:當係你既生日禮物黎架喇,,

雪:多謝你呀,,!(錫左佢1啖,,)

軒呆左,,佢估唔到雪會咁,,

佢地既關係..又會變成點,,?

天同稀個邊又發生咩事呢?

你的回覆,就是我發帖的的力量!!

2個回覆就再貼!!

最近5次評分記錄
dogwong   2008-4-9 06:28 PM   經驗  -10   連回11

abeebee
普通會員

論壇開幕一年紀念星章   在線王勳章  
UID 6274
積分 732
經驗 344
YK幣 755
帖子 349
精華 0
註冊 2007-11-11
用戶註冊天數 6024
用戶失蹤天數 5311
性別 女仔
狀態 離線

我回覆

最近5次評分記錄
dogwong   2008-4-9 06:28 PM   經驗  -2   違規:你發表了無意義的文章!

hihi