YK Forum » 寵物 » 龜龜醫死左, 獸醫診所的回應..(有錄音)

2008-8-23 12:25 PM MIKE822
龜龜醫死左, 獸醫診所的回應..(有錄音)

9號波下,佢去左
前晚先同醫生講,佢唔開眼,唔識郁
醫生又話無事,叫我俾太陽燈佢曬
好了!我照足佢指示去做

隻龜就由未醫識得行來行去...攪到一日訓到黑, 最後四隻腳都唔識郁
而家仲死埋

俾左成二千蚊...如果無得醫咪由佢囉..又要佢每3日捱兩針..死前6天捱左6針,得5個月大咋, 一寸直徑大

我而家真係覺得間野好向錢看,無得救咪出聲囉..........我早知唔帶佢去荃灣唯一醫龜個間,可能去大圍已經好番了

我真係哭到收唔到聲,佢話只係隻龜問題..無答我佢地為什麼救唔到隻龜..只係話d藥係咁多就咁多

我打左兩次電話,佢都話唔得閒,係我話要落診所, 佢有有回覆:'(

電話錄音
[url]http://www.badongo.com/cn/cfile/11007818[/url]

[url]http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=h61yr6wcgc[/url]

2008-8-23 12:43 PM ♂軒♂
你喊呀???????:lol :lol

2008-8-23 02:14 PM Cleo
我小學都死左4隻龜仔:L

2008-8-23 02:15 PM 蚊蚊
小學養幾隻龜次次都死哂:clown:

2008-8-23 02:16 PM money龜
你隻龜咩病- -

2008-8-23 07:50 PM MIKE822
回覆 #5 money龜 的帖子

脫肛:'(

2008-9-5 02:48 PM chanxcpekky
我養個d龜都死哂......5隻呀:'( :'( :'( 慘個你

2008-9-5 04:15 PM buncherry
好可憐ar D龜龜...:Q

2008-9-5 04:16 PM 乜豬
我養過,,1個都冇就死左,,但係我5知佢係5係冬眠,,最後都丟去!!:'( :'(

2008-10-1 09:14 AM 乂風仔乂
[quote][b]原帖由 [i]MIKE822[/i] 於 2008-8-23 07:50 PM 發表。 [/b][url=http://forum.eyankit.com/viewthread.php?tid=26331&page=1#pid241493][img]http://forum.eyankit.com/images/common/back.gif[/img][/url]
脫肛:'( [/quote]
脫肛- -......:'(:em15:

2008-12-9 08:40 PM jason123
我小學都死左幾隻龜仔:'( :'( :'( :'(

2008-12-14 06:57 PM 笨笨≧▽≦
我都蓑過龜
我隻龜佢冇病- -
不過佢自己走佬._."

2008-12-26 03:33 PM anna9080
你鬼有咩
我隻龜咋
你都冇養過龜
扮野-.-

2008-12-26 03:59 PM 喵喵...喵
好慘下..........

2008-12-29 03:27 PM Ruki
我都養過啦!6隻呀,諗起都覺慘:'(

2009-4-25 04:02 PM Maxchan
我養個d龜都死哂......20隻呀:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(    慘個你

2009-5-9 07:45 PM wanching
好可憐:'(

2009-6-23 08:16 PM ~小龍bb~
我小學都有死龜仔.......你好慘~~:'(

個e生kai kai地~~:@ :@ :'(

唔好:'( :'( 啦!!!

2009-7-9 11:41 PM j121212
我小學都死3隻龜仔左右

2009-7-17 02:02 AM 魔童
其實個醫生幫佢吊命咋。
如果你唔俾e d錢,佢死得仲快,你肯唔肯。
如果有得簡,我就會俾多d等佢長命d。
龜明明係好長壽但點解香港龜咁易死??
1.主人正係俾龜糧,無俾草佢食。有d人仲俾魚糧,係無咩問題,但食唔慣一樣會縮短壽命。
2.佢幫主人擋災。

2009-7-31 10:00 PM 冰月o
好可憐ar D龜龜.......................

2009-8-1 06:10 PM sweet_sea
之前都有養過龜

2009-10-25 11:39 AM 糖娃娃
好可憐T^T

頁: [1]